Hrvatska se našla na listi najpoželjnijih zemalja za remote work kroz putovanja

Hrvatska se našla na listi najpoželjnijih zemalja za remote work kroz putovanja

Određene vrste poslova ne moramo obavljati na specifičnom mjestu, kako bismo obavili zadatak i postigli određeni uspjeh. Sve više ljudi prihvaća fleksibilna radna okruženja i usredotočuje se na svoj sljedeći odmor koji spaja slobodno vrijeme i rad na daljinu. KAYAK, vodeća svjetska tražilica za putovanja, otkriva najbolje zemlje na svijetu za rad na daljinu, a na vrhu liste je Portugal.

KAYAK-ov prvi Work from Wherever Index je ultimativni izvor svima onima koji žele privremeno ili na dulje vrijeme postaviti novi ured daleko od kuće. KAYAK je pomno analizirao 111 zemalja i rangirao svaku prema 22 faktora u šest kategorija: putni troškovi i dostupnost, lokalne cijene, zdravlje i sigurnost, mogućnosti rada na daljinu, društveni život i vrijeme.

Prednosti Lijepe naše

Hrvatska je zauzela 11. mjesto među 111 zemalja svijeta, a 7. mjesto zauzela je na europskoj ljestvici. U velikom svjetskom natjecanju prestigla je Island, Šri Lanku, Tajvan, Albaniju i mnoge druge zemlje. Hrvatska ima pristojnu brzinu interneta, veliki broj co-working prostora i nudi digitalne nomadske vize za one koji požele ostati i duže. Poznavanje engleskog jezika među domaćim stanovništvom je prilično dobro, što olakšava druženje tijekom boravka u Hrvatskoj. Također, Hrvatska se može pohvaliti odličnim vremenskim uvjetima.

Najbolje zemlje za putovanja i rad na daljinu u 2022. godini

Top 10 najboljih zemalja za kombiniranje produktivnih radnih uvjeta i mogućnosti za avanture i putovanja prema KAYAK-u su:

1. Portugal

2. Španjolska

3. Rumunjska

4. Mauricijus

5. Japan

6. Malta

7. Kostarika

8. Panama

9. Češka

10. Njemačka

Portugal je rangiran kao najbolja zemlja za rad na daljinu u cijelom svijetu, s visokim rezultatom u svim kategorijama, uključujući sjajno vrijeme, veliki broj mjesta za izlaske, niske stope kriminala i relativno niske troškove života. Portugal također nudi digitalnu nomadsku vizu, a mnogi lokalni stanovnici imaju visoko poznavanje engleskog jezika što privlači iseljenike.

Španjolska se našla na drugom mjestu, uglavnom zbog velike količine restorana i kafića po glavi stanovnika, u kombinaciji s velikom brzinom interneta i obiljem co-working prostora. Također, ima popriličan broj mjesta za noćne izlaske i vrlo je prijateljski nastrojena prema LGBTQ+ zajednici. Rumunjska zauzima treće mjesto, prvenstveno zato što nudi vrlo atraktivne cijene kad je u pitanju dugoročni najam stana, a važan faktor je i domaća hrana.

Osim indeksa Work from Wherever Index, KAYAK nudi novo rangiranje vremenskih zona kako bi korisnicima pomoglo da brzo i jednostavno saznaju vremenske razlike za svoje putovanje – idealno za one koji žele izbjeći konferencijske pozive u dva sata ujutro dok rade u inozemstvu. Rangiranje usmjereno na vremensku zonu uzima u obzir ključne čimbenike i kategorije iz Indeksa rada s bilo kojeg mjesta, ali ih prikazuje prema zemlji podrijetla vašeg posla – tako da će zemlje koje imaju vremenske zone najbliže vašoj radnoj vremenskoj zoni zauzeti više pozicije na popisu vaših potencijalnih odredišta. Alat također pruža informacije o najnovijim ograničenjima putovanja i lokalnom postotku procijepljenosti u zemlji.

Prije planiranja putovanja, svakako provjerite najnovija ograničenja putovanja na svom odredištu. KAYAK-ova karta ograničenja putovanja pruža ažuriranja u stvarnom vremenu o ograničenjima COVID-19 i zahtjevima za ulazak pojedinih zemalja diljem svijeta. Izvori, detaljni podaci i pojedinosti dostupni su ovdje.

Foto: Pexels, Pixabay, Unsplash, Instagram

Preporuka

Zatvori