Malezijski hotel Eastern & Oriental mami uzdahe svojim šarmom

Malezijski hotel Eastern & Oriental
mami uzdahe svojim šarmom

hotel1

Spoj britanske elegancije i orijentalnog hedonizma ambijent je jednog od najljepših hotela svih vremena – Eastern & Orient. Ovaj luksuzni kompleks smješten je u srcu malezijskog otoka Penang, u njegovom glavnom gradu George Townu. Vrlo je blizu zračne luke, odnosno hotel je udaljen od nje svega 20 km.

Ne samo da ćete uživati u tropskoj prirodi koja opija već će vas i oduševiti kulturno povijesna baština ovog dijela malezijskog otoka. Naime, 2008. godine uvršten je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine.

Hotel16

Eastern & Oriental hotel za luksuzni odmor

Hotel20

Hotel je to koji posjetiteljima pruža neodoljiv osjećaj udobnosti i vrhunske usluge. Posjetiteljima je na raspolaganju više od 100 luksuzno uređenih soba i 14 kutnih apartmana koji stvaraju tako bajkovit ugođaj. Mješavina istoka i zapada dodatno je naglašena maurskim minaretima te otmjenim predvorjem što ga čini tako dojmljivim posjetiteljima.

On je pravo utjelovljenje posebnog vremena i posebnog mjesta. U vrijeme kada su ga kolonizatori Britanci izgradili dobio je epitet bisera orijenta baš kao i mjesto u kojem je smješten. Prvi je i najveći hotel istočno od Sueskog kanala, a gotovo cijelom svojom dužinom proteže se uz Indijski ocean.

Hotel12

Od 19. stoljeća do danas stoji kao zavjet grandiozne elegancije britanske kolonijalne ere. Mramorni hodnici, staklene stijene, namještaj od ručno obrađenog punog drveta najviše kvalitete i luksuzni apartmani čine ga toliko omiljenim među putnicima pustolovima, mornarima, trgovcima i hedonistima. Neki od njih su veliki nobelovac Herman Hesse, pisac Somerset Mangham, pjevač, glumac i skladatelj Noel Coward, pisac i novinar Rudyard Kipling, glumica i producentica Mary Pickford, glumac, scenarist i producent Douglas Fairbanks…

S vremenom je u uslugu uključeno i korištenje vrhunski opremljene teretane, a bazen je nezaobilazan sadržaj za opuštanje usred tropskog raja.

Hrana koja je na meniju hotela orijentalna je rapsodija okusa koji nikoga neće razočarati. Mislilo se na svaki detalj pa je čak i propisan dress code za goste: smart casual.

Hotel14

Pogled na Andamonovo more koji poklanja ovo čudo svjetske arhitekture iskustvo je koje svi svjetski putnici žele iskusiti. Dok je Heritage Wing povijesno srce ovog hotela jedan od omiljenih kutaka ovog šarmantnog kompleksa. Sinonim za magični otok pri vrhu je prioriteta svih pravih zaljubljenika u luksuzna putovanja.

Hotel13

Na našem putovanju u Maleziju i Penang velika nam je želja bila posjetiti i Eastern & Orient. Cijeli putopis s razlozima zašto otputovati na ovu egzotičnu destinaciju pročitajte na ovom linku.

Hotel11

Hotel10

Hotel9

Hotel7

Hotel6

Hotel4

Hotel2

Foto: Eastern & Orient

Učitati još
Zatvori