Divna drvena koliba nedaleko Zagreba idealna za bijeg iz grada

Divna drvena koliba nedaleko Zagreba
idealna za bijeg iz grada

Gorski kotar je nezaobilazna destinacija svakom ljubitelju prirode i svima onima koji traže bijeg od vreve i stresa modernog života. I dok ljeti pruža ugodnu svježinu, zimi se pretvara u snježnu idilu pa ne čudi što su mnogi vikend iza nas iskoristili za odlazak na skijanje, sanjkanje i uživanje u svim ostalim zimskim radostima u ovoj hrvatskoj regiji. Ukoliko tražite mjesto gdje ćete nakratko pobjeći od svih briga i problema, Gorski kotar je destinacija s kojom ne možete pogriješiti. Osim predivnih lokacija za koje je stvarno teško reći jesu li čarobnije ljeti ili zimi, Gorski kotar krije i prave bisere među šarmantnim kućama za odmor.

Među njima se ističe i ova moderna koliba smještena u Ravnoj Gori koja nas je osvojila na prvi pogled. Nazvana je Green Hill i pruža sve potrebno za odmor daleko od stresa i užurbane svakodnevice.

Kuća koja ‘miriši’ na borovinu

Green Hill se nalazi u najvišem naseljenom dijelu Ravne Gore zvanom Vrh, na nadmorskoj visini od 930 metara. Smještena je u samom srcu netaknute prirode, na imanju veličine 2.000 kvadratnih metara. U potpunosti je izrađena od drvenih trupaca jelovine, a vlasnici su prilikom uređenja pazili na svaki detalj.

Gostima su na raspolaganju 3 bračna i 2 single kreveta, a ukupno u njoj može boraviti 8+2 ljudi. Velike sobe, galerija, spa kutak sa saunom i veliko dvorište samo su neki od karakteristika ove divne kuće za odmor. U recenzijama zadovoljnih gostiju možete pročitati da je poseban osjećaj boravka u ovoj kući koja “miriši” na borovinu, a atmosferu dodatno obogaćuje pucketanje vatre iz kamina.

Uživajte u čarima Gorskog kotara

Iako će vam biti dovoljno ušuškati se pod dekicom i uz čašu vina uživati u toplini vatre iz kamina, na raspolaganju imate i roštilj, konobu, veliku terasu i kutak za igru. Za sve one željne aktivnog odmora u prirodi, uz samu kuću nalazi se planinarska staza Javorova Kosa, idealna za lagane šetnje kroz gustu crnogoričnu šumu.

Svega 15 min vožnje od Green Hilla nalazi se kanjon Kamačnik, Fužine su udaljene oko 20 min vožnje, a isto toliko vremena vožnje vas od Fužina dijeli do Lokvarskog jezera čija kristalno čista voda i priroda jednostavno očaravaju. Zeleni vir i Vražji prolaz također su relativno blizu, a ukoliko poželite ‘skoknuti’ do mora, do Opatije će vam trebati pola sata.

Bilo da težite tome da provedete nekoliko dana uživajući u svim čarima ove kolibe ili boravak u kući želite spojiti s aktivnim odmorom, Green Hill svakako je mjesto koje morate posjetiti. Sve dodatne informacije o raspoloživosti i cijenama, kao i dodatnim aktivnostima u okolici pronađite ovdje.

Foto: Green Hill

Učitati još
Zatvori