Gradovi koje bi trebao istražiti svaki ljubitelj piva

Ovi gradovi nisu samo oni u kojima su smještene velike pivovare, iako pivovare igraju veliku ulogu u tome je li mjesto poželjno i izazovno odredište za pivske entuzijaste. Gradovi koje smo izdvojili u nastavku su gradovi koji nude i jedinstvene barove s vrlo ugodnom atmosferom, koji su drugi dom prijateljski raspoloženih lokalaca koji vole provoditi vrijeme s turistima. Ovi su gradovi pogodni za obilazak, tako da nemate brinuti o prijevozu i hoćete li se moći uklopiti.

Pivo je vjerojatno najpopularnije alkoholno piće na svijetu pa je to glavni razlog zašto smo pokušali saznati koji su najatraktivniji gradovi za sve ljubitelje piva. Mnogo je poznatih pivovara, pivskih festivala i piva širom svijeta, ali ovo su naši omiljeni gradovi koje svakako vrijedi posjetiti ako volite dobro pivo i dobru atmosferu.

Prag, Češka

Jeste li znali da češki građani imaju najvišu stopu ispijanja piva po stanovniku? Nije ni čudo da je Prag jedna od najpopularnijih destinacija za ljubitelje piva. Staropramen, Pilsner Urquell, Kozel ili Černá Hora samo su neke od mnogih izvrsnih piva koje morate probati u nekom od lokalnih pivnica.

Milwaukee, Wisconsin

Milwaukee je također poznat kao Brew City, Beer City ili Beer Capital of the World. Grad je glavni pivski centar u SAD-u i bilo bi šteta ne posjetiti barem neke od njihovih poznatih pivovara ili uživati u njegovim šarmantnim pivnicama.

Montreal, Kanada

Svaki putnik koji voli pivo trebao bi pronaći vremena za istraživanje zanimljive scene pivnica u Montrealu. Dieu du Ciel je najpopularnija pivovara u gradu, ali mnogo ih je vrijednih posjeta.

Berlin, Njemačka

Ne treba čuditi što je jedan njemački grad došao na popis gradova idealnih za pivopije. Berlin je bogat kulturom i poviješću, ali glavni grad Njemačke poznat je i po dobroj hrani i velikom izboru kvalitetnih piva.

Foto: Pexels, Unsplash

0