Stakleni iglui u Selu Djeda Božićnjaka još su jedan razlog zašto ove zime želimo u Finsku

Stakleni iglui u Selu Djeda Božićnjaka još su jedan razlog zašto ove zime želimo u Finsku

Ako želite doživjeti pravu zimsku idilu, nema boljeg mjesta od Finske. U najsjevernijoj regiji Laponiji naići ćete na vjerojatno najljepše zimske prizore na svijetu. Ovdje se nalazi Rovaniemi i najpoznatije božićno selo na svijetu, selo posvećeno Djedu Božićnjaku. Turisti ga obožavaju i dolaze iz cijelog svijeta kako bi se provozali u saonicama koje vuku sobovi, vidjeli gdje rade Djedovi pomoćnici, uživali u snijegu i ledenim radostima. Najveća atrakcija je, naravno, upoznavanje Djeda Božićnjaka kojeg možete posjetiti u njegovom uredu i šapnuti mu svoju želju.

Zimska bajka u Laponiji

A još jedan razlog zašto biste se trebali uputiti upravo u Rovaniemi ako ste u potrazi za pravom zimskom bajkom je ovaj jedinstveni Glass Resort. U resortu se nalaze 24 vrhunska staklena iglua dizajnirana tako da kombiniraju tradiciju Laponije, moderni komfor i čistu prirodu Arktičkog kruga za opuštajući boravak daleko od stresa i buke užurbanog gradskog života. Iglui su inspirirani ‘kotom’, odnosno kolibom u kojima su nekoć živjeli starosjedioci Laponije. U prostranim apartmanima čiji je interijer uređen u skandinavskom stilu nalaze se spavaća soba, dnevni boravak i opremljena čajna kuhinja, a za potpuni užitak u zimskoj idili, gostima su na raspolaganju bajkovite privatne vanjske kupke i saune okružene snijegom.

Zahvaljujući golemim staklenim stijenama i staklenim stropom ovdje možete uživati u spektakularnom pogledu na sjeverno nebo i prirodni fenomen Aurore Borealis. U glavnoj kući nalazi se restoran sa 60 sjedećih mjesta koji poslužuje doručak (uključen u cijenu) i večeru, a na jelovniku prevladavaju lokalne namirnice i specijaliteti.

Zimski odmor iz snova ovdje je zagarantiran, a više informacija možete pronaći ovdje.

Učitati još
Zatvori