Gdje otputovati u ožujku? Ovo su najbolje destinacije

Gdje otputovati u ožujku? Ovo su
najbolje destinacije

Proljeće je jedno od najljepših godišnjih doba za putovanja. Duži i topliji dani kad se priroda budi i kad sve više vremena provodimo na otvorenom idealni su za istraživanje nekog novog grada ili mjesta na kojem još nismo bili. Sezona još nije počela pa ćete u miru moći razgledati sve što vas zanima bez ponekad stvarno nepodnošljivih gužvi. Ožujak je zato idealan mjesec da uzmete par dana godišnjeg i nekamo otputujete. Zima je na odlasku, proljeće polako pristiže, a uz sve navedeno, povoljnije avionske karte i jeftiniji smještaj definitivno su jedan od najboljih razloga zašto putovati baš u ovom mjesecu.

U nastavku smo zato izdvojili pet europskih destinacija koje se isplati posjetiti u ožujku, a vama jedino preostaje da kupite kartu, rezervirate smještaj i uživate!

Dublin

Postoji li bolje vrijeme za posjet Dublinu od ožujka, mjeseca u kojem se slavi najveseli blagdan u godini? St. Patrick’s Day obilježava se svake godine 17. ožujka na obljetnicu smrti Sv. Patrika, zaštitnika Irske. Iako se St. Patrick’s Day slavi u cijelom svijetu, nema boljeg mjesta za proslaviti ga od Dublina. Festival Sv. Patricka ove godine u Dublinu traje od 13. do 17. ožujka pa ako želite vidjeti i doživjeti kako Irci slave svoj najveseliji dan, ciljate otputovati u tim danima. Povratne avionske karte iz Budimpešte možete pronaći po cijeni od 187 eura. Kad je smještaj u pitanju, dobra je stvar što u centru možete naći stanove po prihvatljivim cijenama, a na raspolaganju imate i hostele.

Kad ste već u Dublinu, svakako iskoristite priliku i otiđite na izlet do Galwayja, koji je ove godine uz našu Rijeku Europska prijestolnica kulture. Zaputite se i do klifova Mohera, najljepše atrakcije Irske koja će vas naprosto očarati.

Lisabon

Portugal kao destinacija uopće nije skup, ali putovanja u ovu zemlju znaju koštati zbog cijena letova koje su dosta visoke. Ožujak je zato idealno vrijeme za putovanje u Lisabon jer ćete avionsku kartu platiti manje od 1300 kuna. Cijene smještaja ovdje su i inače vrlo niske čak i za hotele. Posjet Lisabonu izvan sezone je idealan jer nema gužvi pa možete biti sigurni da ćete napraviti savršene Instagram fotke i u miru razgledati sve što vas zanima. Raskošni centar, četvrt Belem prepoznatljiva i po prekrasnom tornju Belem, divni spomenici, tvrđave i šarene zgrade – Lisabon nudi ponešto za svakoga. Svakako otiđite na izlete do Porta i Sintre, divne gradove u koje ćete se također zaljubiti na prvu.

Amsterdam

Ne postoji ljepše godišnje doba za putovanje u Amsterdam od proljeća. Tulipani, koji su jedan od najpoznatijih simbola Nizozemske i Amsterdama, počinju cvjetati, a terase kafića pune su ljudi koji upijaju prve zrake sunca. Cvjetno šarenilo je upravo jedan od glavnih razloga zašto se proljeće spominje kao najljepše doba godine za putovanje u Amsterdam. U ožujku se ne možete ni okrenuti, a da ne naiđete na obilje cvijeća. S obzirom na uzbuđenje koje osjećamo kad se tržnicama pojave prvi cvjetovi, zamislite osjećaj koji ćete doživjeti jednom kad ugledate šareno polje tulipana. Od ožujka do svibnja prošećite vrtovima Keukenhof u Lisseu koji se nalazi u blizini Amsterdama. Ovdje na 32 hektara cvate sedam milijuna tulipana, a prizori u kojima ćete uživati stvarno su za pamćenje. Povratnu aviokartu za Amsterdam možete pronaći po cijeni od 159 eura.

London

S obzirom da je London jedan od najživljijih gradova na svijetu, uvijek postoji razlog ili izgovor da ga posjetite. Bez obzira na to za što ste zainteresirani, uvijek će se naći neki sadržaj za vas i zato se glavni grad Engleske smatra jednim od najprivlačnijih gradova na svijetu. Najbolje svjetske znamenitosti, bogata povijest, neki od najboljih svjetskih muzeja, restorana i kafića… Mogli bi tako unedogled. Cijene letova za London u ožujku su dosta povoljne. Dovoljno je pregledati Skyscanner gdje ćete pronaći sve moguće opcije, uključujući i one najjeftinije.

Nassfeld

Iako smo se u tekstu fokusirali na proljeće, red je da nešto predložimo i svim ljubiteljima zime i zimskih radosti jer još uvijek nije kasno da barem nakratko uživate u pravoj zimskoj idili. Svi znamo da je ova zima bila iznadprosječno topla i da su se brojna europska skijališta borila s nedostatkom snijega. Međutim, snijeg u Austriji pada posljednjih dana pa je ožujak idealno vrijeme da otputujete na jedno od tamošnjih skijališta i zatvorite sezonu sa stilom. Naš prijedlog je Nassfeld, jedno od deset najboljih austrijskih skijališta i mnogim hrvatskim skijašima omiljena destinacija. 30 modernih žičara i vučnica, 110 kilometara staza i brojni punktevi iznenađenja dovoljni su razlozi za odlazak na ovo skijalište na kojem će svatko pronaći nešto za sebe.

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori