U Gardalandu se otvara prvi  Legoland vodeni park u Europi

U Gardalandu se otvara prvi
Legoland vodeni park u Europi

Tematski parkovi donose zabavu za cijelu obitelj i prigodni su za sve dobne skupine jer će svatko željan adrenalina i avanture pronaći nešto za sebe. Najpopularniji zabavni park u Europi i tradicionalno odredište za Hrvate definitivno je Gardaland u Italiji, a mnoge će sigurno razveseliti vijest da se iduće godine u sklopu parka otvara Legoland.

Legoland – grad od milijun Lego kockica

Najbolji proizvod koji je Danska dala svijetu definitivno su Lego kockice, a 1968. u danskom gradu Billundu otvoren je prvi Legoland, čitav grad napravljen od legića. Prvotno je zamišljen kao izložba kućica i poznatih svjetskih građevina napravljenih od Lego kockica, a danas u Legolandu postoje detaljne minijaturne verzije cijelih gradova, ali i brojne druge atrakcije kao što su uzbudljive vožnje i avanture. Ono najvažnije – doslovno sve je napravljeno od najpopularnijih kockica na svijetu. Legoland u Danskoj se konstantno širi i nadograđuje, a novi parkovi s istim konceptom su izgrađeni i u SAD-u, Japanu, Maleziji, Engleskoj, Njemačkoj i Dubaiju.

Legoland

Ovaj koji se otvara u Italiji bit će prvi Legoland vodeni park u Europi i prvi u svijetu napravljen unutar postojećeg tematskog parka. Iako je usmjeren na obitelji s djecom od dvije do 12 godina, u svijetu lego kockica sigurno će uživati posjetitelji svih dobnih skupina. Zasad nije poznato puno detalja, ali ono što se zna jest da će biti puno vodenih tobogana, minijaturnih zgrada načinjenih od Lego kockica te interaktivnih igri i vožnji. Najmlađi će sigurno uživati u slaganju svojih kreacija od najpopularnijih kockica na svijetu, kao i u prvim vodenim atrakcijama prilagođenim djeci.

Gardaland se nalazi nedaleko od Verone uz jezero Garda. Jednodnevna ulaznica kupnjena online košta 39 eura po osobi (čime ćete uštediti 3 eura), dok za 45 eura dobivate i ulaznicu za Sea Life Aquarium.

Foto: Gardaland, Instagram

Učitati još
Zatvori