Fotografije mlade Zagrepčanke podsjećaju nas kako je lijepo putovati

Fotografije mlade Zagrepčanke podsjećaju
nas kako je lijepo putovati

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patricia (@patlakotic) on

Instagram je oduvijek bio nepresušan izvor inspiracije, bilo da se radi o modi, putovanjima, uređenju interijera ili novim gastro trendovima. Skrolanje po lijepim fotografijama ne samo što nam daje inspiraciju, već nam omogućuje da nakratko pobjegnemo u neki drugi svijet, a upravo nam to treba posljednjih tjedana i mjeseci. Iako se život u Hrvatskoj počeo polako vraćati u normalu pa su mnogi ovaj vikend iskoristili da pobjegnu nekamo na izlet, na putovanja u inozemstvo ipak ćemo morati još pričekati. Stoga nam ne preostaje ništa drugo nego da pregledavamo divne fotografije maštajući o tome gdje ćemo prvo otputovati kad to postane sigurno.

A o tome kako je nekoć bilo lijepo putovati podsjetile su nas fotografije jedne mlade Zagrepčanke na čiji smo Instagram profil slučajno naletjeli. Ona se zove Patricia Turković, knjižničarka je na jednom zagrebačkom fakultetu, a putovanja i fotografija su njena strast.

Instagram profil na kojem ćete naći inspiraciju

Putujem od studentskih dana, ali intenzivnije zadnjih nekoliko godina od kad svaki slobodan dan i godišnji odmor iskoristim na putovanja i izlete. Meni nema boljeg načina za korištenje slobodnog vremena! Profil na Instagramu imam 8 godina i ispočetka sam objavljivala (većinom) fotke iz svakodnevnog života, a kako sam sve više i više putovala, profil se spontano pretvorio u mali dnevnik putovanja kojemu je cilj inspirirati i druge da putuju na ta mjesta ili bar sanjare o njima, rekla nam je Patricia.

Pitali smo ju koje putovanje posebno pamti, a ona je izdvojila roadtrip po Italiji, bračno putovanje u Tajland i Kambodžu te putovanje u Šri Lanku koju je posjetila prošle godina. Štoviše, Šri Lanka je se toliko dojmila da ju planira posjetiti ponovno čim opet bude moguće putovati, no ovaj put uz dodatak Maldiva koji su u blizini.

Zadnje putovanje na kojem je bila prije krize koja nas je sve zadesila je trodnevno putovanje u Austriju, Njemačku i Sloveniju, a fotografije s prekrasnih mjesta koje je posjetila posljednje su objavljene na njenom Instagramu.

U Austriji smo posjetili poznati Hallstatt i najveću samostansku knjižnicu na svijetu koja se nalazi u gradiću Admont. U Njemačkoj smo obišli planinska jezera Königssee, Obersee i Hintersee u nacionalnom parku Berchtesgaden, a u Sloveniji smo vidjeli prekrasni prirodni rezervat Zelenci, jezero Jasna u Kranjskoj Gori, Bled, a provozali smo se i slikovitom cestom do prijevoja Vršič u nacionalnom parku Triglav. Put je skroz izvediv u tri dana iako se možda ne čini tako, kaže Patricia.

Dok čekamo da ponovno postane sigurno putovati, možda vas upravo njene fotografije inspiriraju i daju vam ideju za neko iduće putovanje na koje ćete se uputiti….

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patricia (@patlakotic) on

Učitati još
Zatvori