Foto dnevnik: Firenca je mjesto koje morate posjetiti bar jednom u životu

Foto dnevnik: Firenca je mjesto koje morate
posjetiti bar jednom u životu

Sanja-Jagatić-Firenca-Toskana-3

Došli su prvi proljetni dani, a s njima i želja da se krećemo, da putujemo i istražujemo. Ulice gradova sve se više pune turistima i, zapravo, svaki bi slobodan vikend trebalo iskoristiti za novu avanturu. Tom se mišlju vodila i naša fotografkinja Sanja Jagatić čiji smo proljetni getaway prije koji tjedan pratili na Instagramu. Odabrana destinacija bila je Firenca gdje je u par dana nastao savršeni foto dnevnik koji vam prenosimo u nastavku…

Bella Italia i savršena Firenca

Općenito ne volim planirati stvari unaprijed pa često to tako biva i s putovanjima. Odmor je tako puno ležerniji i bez stresa. S obzirom na to da smo konačnu destinaciju birali samo dva dana prije planiranog polaska, htjeli smo mjesto do kojeg možemo samo uskočiti u auto i krenuti. Zapravo su mi ta last minute putovanja i najdraža. U odluci nam danas uvelike i pomažu društvene mreže zahvaljujući kojima se za čas možete organizirati i naći sva lijepa mjesta koja vrijedi obići.

Toskana se činila kao dobar izbor s obzirom na to da nam je već neko vrijeme na listi želja. Italija općenito ima tu neku posebnu energiju – sve je kaotično, motori jure na sve strane, ljudi su glasni, kao da je sve bez reda, ali zapravo vrlo brzo uhvatite ritam i shvatite da je upravo to njezin šarm.

Upoznajte mjesta koja smo obišli – zaista je bilo prekrasno.

Firenca

Hotel Continentale La Terrazza svakako je mjesto za ispratiti dan. Bar na krovu hotela gdje morate najaviti svoj dolazak zbog velikog interesa svakako se isplati. Najdivnije mjesto za koktel ili čaj uz zalazak sunca.

Firenca

Kava na proljetnom suncu puni baterije.

Firenca

Šetnja gradom otkriva toliko malih bisera i mogućnosti za savršenu fotku…

Sanja-Jagatić-Firenca-Toskana-16

Sanja-Jagatić-Firenca-Toskana-15

A što je Italija bez tjestenine?

Sanja-Jagatić-Firenca-Toskana-12

Kojim god putem krenuli ne možete pogriješiti.

Toskanski gradići koje smo obilazili putem me i nisu toliko oduševili koliko kadrovi brežuljaka, vinograda, čempresa… A ujedno doživite i spokoj nakon užurbanog grada. Svakako napravite pauzu uz chianti vino i bruskete s pokojom kapi maslinova ulja.

Firenca

Moja jedina želja bila je otići do obale, naći neku plažu i malo se nauživati mora. Čitala sam o plaži Vada koja je samo dva sata udaljena od Firence. Pet kilometara bijelog pijeska i zelenog mora. Zovu je i Karipska plaža u Italiji. Raj.

Sanja-Jagatić-Firenca-Toskana-9

Firenca

Bez kave ne može, i to one najbolje što se može naći. Ditta Artigianale je to definitivno opravdala. Trenutno je ovo najpopularniji roaster coffee shop u Firenci.

Sanja-Jagatić-Firenca-Toskana-7

Sanja-Jagatić-Firenca-Toskana-6

La Menagere… concept restoran koji je zapravo puno više od toga.

Firenca

Spoj cvjećarnice, industrijskog i vintage dizajna, mirisa, okusa i dobre atmosfere.

Firenca

Općenito je Italija poznata po najkreativnijoj kuhinji, a ovo mjesto ne može biti kreativnije. U svakom pogledu.

Sanja-Jagatić-Firenca-Toskana-2

Sanja-Jagatić-Firenca-Toskana

I za kraj… ne možete otići u Firencu, a da ne poližete barem jedan gelato. 🙂

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori