Predivne engleske kućice za odmor kao iz božićnog filmskog klasika ‘The Holiday’

Koliba iz filma ‘The Holiday’

Film iz 2006. ‘Ljubav i praznici’, odnosno u originalu ‘The Holiday’, postao je božićni klasik koji gledamo svake godine. Priča je to o dvije žene koje zamijene domove i zemlje te se zaljube u lokalne muškarce. Amanda Woods (Cameron Diaz), dolazi tako u Englesku, u kuću Iris Simpkins (Kate Winslet), u kojoj bi svatko želio provesti zimske praznike. Bajkovita koliba u stvarnosti ne postoji – eksterijer je izgrađen za potrebe filma, a interijer je sniman na setu. No, redateljica Nancy Meyers inspiraciju za Rosehill Cottage, kako se kuća zove u filmu, pronašla je u kolibi Honeysuckle Cottage koja se nalazi u selu Holmbury St Mary. Ova bajkovita kućica prošle je godine stavljena na prodaju, a prije nekoliko mjeseci našla je novog vlasnika. I na žalost se ne iznajmljuje. Srećom, Engleska je puna jednako bajkovitih seoskih kuća i koliba koje možete unajmiti i u njima provesti idilične božićne blagdane. Mi sebe već vidimo u jednoj od njih, kako sjedimo pored kamina i uz knjigu pijemo omiljeni topli napitak…

Koliba Bush Cottage, Bridgnorth

Bush Cottage se nalazi u engleskom selu Bridgnorth. Ima dvije spavaće sobe, jednu s bračnim krevetom i drugu u kojoj se nalaze dva kreveta. U dnevnom boravku vam je na raspolaganju kamin, a kolibu možete rezervirati na minimalno četiri noćenja, što će vas koštati 221 funtu.

Obiteljska koliba u Devonu

Ova obiteljska kuća nalazi se u Devonu. Ima pet spavaćih soba, tri kupaonice, a ukupno u njoj može spavati 10 ljudi. Idilično okruženje i divan interijer čini ju savršenom za zimske praznike, ali s time dolazi i cijena. Dva noćenja ovdje koštat će vas 700 funti.

Koliba Bridge Cottage, Peppercombe

Ova mala dvokatna koliba nalazi se u dolini Peppercombe u sjevernom Devonu, a izgleda kao iz nekih prošlih vremena. Ima dvije spavaće sobe s ukupno tri kreveta, a možete ju unajmiti na četiri noćenja po cijeni od 267 funti.

Koliba Ford Cottage, Coombe

Smještena u zaselku Coombe u Cornwallu, koliba Ford Cottage datira još iz sredine 17. stoljeća. Ima dvije spavaće sobe i, za takvu kolibu, iznenađujuće veliki dnevni boravak s kaminom. Iza kućice nalazi se voćnjak i potok, a četiri noćenja u njoj stoji 312 funti.

Koliba u Durwestonu

Ova divna koliba se nalazi u selu Durweston u engleskom Dorsetu. Sastoji se od velike spavaće sobe s dva kreveta, kupaonice i čajne kuhinje, a na raspolaganju vam je i predivan vrt. Noćenje košta 82 funte, a u cijenu je uključen i doručak koji vam spremaju domaćini.

Foto: Airbnb, The Landmark Trust, Screenshot

0