Europska putovanja kojima želimo obilježiti veljaču

Veljača je pred vratima, pa tako i novi planovi – pogotovo kada su u pitanju putovanja. Svi koji planiraju predah u mjesecu u koji samo što nismo zakoračili, zasigurno već uvelike istražuju koje je destinacije najbolje posjetiti baš u veljači. Kada ste u dvojbi, onda je uvijek dobro igrati na sigurno i razmisliti o europskim destinacijama koje su gotovo sve čarobne i fascinantne. Od bogate kulture i povijesti, do odlične hrane i noćnog života, mnoge europske metropole prava su riznica odlične zabave. U nekima od njih je u veljači još uvijek hladno, no za ljubitelje zime, takva su mjesta pun pogodak. Neke su pak i u veljači okupane suncem pa će vam se za vrijeme boravka na tim mjestima zasigurno popraviti raspoloženje.

Europska tradicija koja privlači turiste iz cijelog svijeta, gotovo je pa opojna zbog brojnih utjecaja pretvorenih u zanimljive spojeve koji su pravi užitak za doživjeti. Stoga smo za vas izdvojili divne europske gradove i mjesta na kojima ćete bez dvojbe, pretvoriti svoje putovanje u jedno od najposebnijih ikad.

Toskana

Toskana je posebno privlačna regija smještena u središnjoj Italiji karakteristična po dramatičnim krajolicima i najljepšem pogledu koji si možete priuštiti. Također, jedan od najljepših gradova- Firenca, smještena je u srcu Toskane i privlači brojne zaljubljenike u povijest i kulturu, ali i romantiku. Ova regija odiše umjetnošću, a ukusna lokalna jela su očaravajuća, baš kao i vina Chianti. Zamislite mjestai na vrhovima brežuljaka koji gledaju na prekrasne zelene doline. Toskanu stoga nikako ne treba izostaviti iz planova.

Ženeva

Bez obzira što će prva asocijacija na Ženevu biti kako je riječ o hladnom gradu prepunom institucija, korporacija i visoke politike, geneva je zapravo puno više od toga. Puno je zanimljivija, toplija i slobodnija.

Obilazak Ženeve jedinstven je i fascinantan jer ćete se osjećati kao da ste putovali kroz nekoliko različitih zemalja, a ne da boravite u jednom gradu. Sve su stvari na Place des Nations, sjedištu Ureda Ujedinjenih naroda u Ženevi i ulazu u Međunarodnu Ženevu. U živoj i raznolikoj četvrti Pâquis možete kušati odličnu hranu iz cijelog svijeta. Malo dalje od središta je boemska četvrt Carouge koja više podjseća na Italiju nego na Švicarsku. Nekoliko četvrti u Ženevi imaju izrazito naglašen osjećaj slobode i živahnosti, stoga ih posjetite, istražite i nećete biti razočarani.

Kopenhagen

Kažu da je Kopenhagen jedan od onih gradova koji liječe slomljena srca. Ovdje doputujete kada se želite dobro osjećati. Proteklih godina “hygge” je postao sve popularniji i izvan Danske, a postoji i dobar razlog zašto! “Hygge” je izraz koji obuhvaća dio danskog mentaliteta, a znači udobnost, ali ne znate što je “hygge” sve dok ga sami ne doživite. Ovdje uživajte u bicikliranju, kulturi i povijesti i dobro se provedite u slatkim barovima koji su lijepi i ušuškani i djeluju kao da su dio filmske scenografije. Hrana je sjajna, ljudi su zabavni, informirani i otvoreni pa vam niti u jednom trenutku neće biti dosadno.

Cipar

Putnicima bi tijekom veljače bilo pametno razmisliti o putovanju na otok Cipar, koji ima prosječno 320 sunčanih dana godišnje. Za pravo uživanje u suncu natopljenom tjednu u raju, inspirirajte se dinamičnim planom putovanja koji ćete sami kreirati istražujući prije samog puta što bi bilo vrijedno vidjeti i doživjeti na ovom blistavom otoku. Drevni dvorci i samostani te zlatne pješčane plaže, tek su djelić zanimljivosti koje nikako ne treba propustiti. Lude zabave i ukusna jela samo su mali dio uzbudljivih stvari koje dodatno začine doživljaj ovog otoka. Cipar je usitinu veličanstven. Iako to vjerojatno nije prvi izbor kada je riječ o turističkim destinacijama (zbog udaljenosti od drugih europskih zemalja i činjenice da je to otok pa ne možete “skočiti” tamo kad god poželite), no kada dođete tamo, vjerojatno ćete se zapitati zašto niste ranije posjetili Cipar.

Berlin

Od povijesti, kulture, načina života, umjetničke i kulturne scene, u Berlinu je sve vrlo zanimljivo i tako posebno. Ovdje je gastro scena očaravajuća. Ljubitelji muzeja mogu uživati u vrlo bogatoj kulturnoj ponudi, a klubovi i noćni život su među najuzbudljivijima u Europi. Energija Berlina iz godine u godinu privlači sve više ljudi, no ovaj je grad i jedan od najpoželjnijih za život u cijelom svijetu. To je grad u kojemu svatko može biti ono jest. Grad u kojemu ne postoje ograničenja, predrasude i stega. Stoga uistinu ne iznenađuje zašto je Berlin toliko omiljen.

Foto: Unsplash

2