Zavirite u bajkovit dvorac u srcu Zagorja koji je inspiriran Lego kockicama
Zavirite u bajkovit dvorac u srcu Zagorja koji je inspiriran Lego kockicama

Zavirite u bajkovit dvorac u srcu Zagorja
koji je inspiriran Lego kockicama

Hrvatsko zagorje poznato je po predivnoj prirodi, tradiciji, gastronomiji, ali i brojnim bajkovitim dvorcima. Većina njih povijesnog je značaja, međutim jedan se posebno ističe svojim suvremenim stilom gradnje. Dvorac Empirej izgrađen je prije dvadesetak godina, a svojom arhitekturom nimalo ne podsjeća na povijesne zagorske dvorce.

Dvorac Empirej – zanimljiva priča o nastanku

Smješten na području Krapinskih Toplica, na brdu iznad sela Jurjevec, ovaj bajkovit dvorac svojom vizurom podsjeća na Neuschwanstein koji je poslužio kao inspiracija i za slavni dvorac u Disneylandu.

Zanimljiva priča stoji iza cijelog ovog projekta. Vlasnik Mijo Habulinec na ideju je došao tako što je kćerima poklonio Lego kockice, a one su od njih sagradile svoj savršen dvorac. Ta je maketa kasnije poslužila kao inspiracija za gradnju ovog bajkovitog mjesta za vjenčanje.

Bajkovito mjesto za vjenčanje

Okružen predivnom prirodom, šumom i ribnjacima, ovaj je dvorac stvoren za proslavu ljubavi. Vrlo prostran, sastoji se od desetak soba, šest prostora i dva vinska podruma. Tragate li za nezaboravnim pogledom – popnite se na kulu s koje se pruža predivan pogled na okolicu. Kako bi unijeli dašak tradicije, opremljen je vintage namještajem, stoga ćete se ovdje zbilja osjećati kao da ste u pravoj bajci.

Učitati još
Zatvori