Drvena koliba u borovoj šumi gdje bismo voljeli pobjeći na vikend odmor

Drvena koliba u borovoj šumi gdje bismo
voljeli pobjeći na vikend odmor

Već polako radimo popis svih onih mjesta u našem susjedstvu koja ove zime želimo posjetiti. Jedna od tih destinacija je Vila Planinka u Sloveniji o kojoj smo pisali ovdje, a danas vam donosimo priču o jednoj čarobnoj drvenoj kućici smještenoj u borovoj šumi u blizini planinskog centra Divčibare u Srbiji.

Divčibare – poznato planinsko mjesto u Srbiji

Divčibare su planinsko naselje i odmaralište smješteno na planini Maljen u zapadnoj Srbiji, pokraj Valjeva. Radi se o najbližem planinskom mjestu Beogradu i Novom Sadu pa su zbog blizine mnogim Srbima omiljena destinacija za vikend odmore. Ovdje ćete uživati u nevjerojatno lijepoj prirodi, šetnji pješačkim stazama i pogledu s predivnih vidikovaca. Zimi, kad planinu prekrije snijeg, pretvara se u pravu zimsku idilu. Ukoliko ste ljubitelji snježnih aktivnosti, Divčibare imaju i svoje ski staze gdje se možete skijati i sanjkati.

U blizini, a usred borove šume, na nadmorskoj visini od 700 metara nalazi se ova divna drvena koliba. Pronašli smo ju na Airbnbu i odmah nam je zapela za oko pa smo kontaktirali vlasnika Filipa koji nam je otkrio malo više detalja.

Drvena kuća u borovoj šumi

Kuću je Filip sam projektirao i krenuo u izgradnju iste još kao student arhitekture. Prvotno je to bila obiteljska kuća, a u međuvremenu su je odlučili ponuditi i gostima koji ovdje mogu doći uživati i napuniti baterije.

Obloga fasade od drveta i neobrađenog kamena doprinijela je tome da se kuća uklopi u okruženje i tako stvori osjećaj sinergije prirode i ljudskog djelovanja. Izbor materijala u interijeru sveden je na ciglu i drvo, dok mnoštvo prozora dominira prostorom i stvara osjećaj transparentnosti i povezanosti s okolinom. Neutralna crna i bijela boja u kombinaciji s drvom i ciglom stvara onaj cozy osjećaj koji nam je prva asocijacija pri pomisli na drvenu kolibu u šumi.

Mjesto za bijeg iz grada

Gostima je na raspolaganju cijela kuća u kojoj se nalaze 3 spavaće sobe, kupaonica, potpuno opremljena kuhinja i dnevni boravak. Idealna je i za rad od kuće jer postoji i radna soba sa stabilnim internetom pa možete spojiti ugodno s korisnim. Velika terasa gdje možete uživati u jutarnjoj kavi i u prekrasnom pogledu dodatni je bonus. U kući može odsjesti maksimalno 7 ljudi, a na raspolaganju imate sve što vam treba za ugodan boravak.

S obzirom da se nalazi u borovoj šumi, u okolici ćete pronaći raznovsne biljke, jestive gljive i atraktivan krajolik za šetnju ili vožnju biciklom. Često ćete naići na potok ili izvor, a u blizini su Divčibare s raznovrsnom turističkom ponudom.

U nastavku donosimo još nekoliko fotografija, a sve dodatne informacije možete pronaći ovdje.

Foto: Filip Jelić

Učitati još
Zatvori