INSTA(NT) TRAVEL: I ovog ljeta bježimo na rijeke – Mrežnica i Kupa idealne su za odmor izvan grada
INSTA(NT) TRAVEL: I ovog ljeta bježimo na rijeke – Mrežnica i Kupa idealne su za odmor izvan grada

INSTA(NT) TRAVEL: I ovog ljeta bježimo na rijeke – Mrežnica i Kupa idealne su za odmor izvan grada

Ljeto je idealno vrijeme za boravak na otvorenom pa se vikend-izleti nameću kao odlična ideja za provesti slobodno vrijeme u prirodi. Dok još uvijek brojimo dane do ljetnih godišnjih odmora koje će većina provesti na jadranskoj obali, vikende iskorištavamo za istraživanje unutaršnjosti Hrvatske. Savršene lokacije za odmor izvan grada su Mrežnica i Kupa, gdje se i ovog ljeta odvija Dnevni boravak na rijeci.

Samo 45 minuta vožnje automobilom iz Zagreba uz obale rijeka Karlovačke županije očekuje vas bogat program i odlična gastro ponuda (uz ovogodišnji novitet Snack House Oz na Kupi), glazbeni nastupi i razne sportske aktivnosti u kojima možete uživati tijekom cijelog ljeta. Sve moguće delicije i opcije za savršen bijeg iz grada već su u ponudi na Mrežnici, dok se Dnevni boravak na Kupi otvara 06. lipnja.

 

Dnevni boravak na rijeci

Manifestacija je započela Dnevnim boravakom na Mrežnici, koji se smjestio u Donjem Zvečaju u sklopu Mrežničke kuće, za vrijeme pandemije, točnije 2020. Godinu kasnije nastavila se i novom lokacijom – Dnevnim boravkom na Kupi, koji se smjestio na Gradskom kupalištu Slave Raškaj u Ozlju, s ciljem vraćanja kupača na rijeku Kupu i organiziranja kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za djecu, mlade i odrasle.

Dnevni boravak na Mrežnici

U suradnji s obitelji Vukmanić nastala je priča Dnevnog boravka na Mrežnici koji se smjestio na livadi ispred Mrežničke kuće u Donjem Zvečaju, ugostiteljskog objekta u sklopu restorana DP. Uz već poznata i priznata jela proizašla iz kuhinje Mrežničke kuće, Dnevni boravak na Mrežnici donosi nešto potpuno novo.

Gosti mogu uživati u čipsu od šarana, burgeru od junetine i vege beyond burger, gyoze, tuna pokeu, pilećem katsuu i još mnogo toga. Posebna ponuda omogućuje i romantičnu vožnju kajakom u čiju cijenu je uključeno i piće koje možete konzumirati u samome kajaku te uživati u posebnom pogledu na rijeku Mrežnicu.

Radno vrijeme Dnevnog boravka na Mrežnici je od srijede do nedjelje od 12 do 22h.

Dnevni boravak na Kupi

Na samoj obali rijeke Kupe, na gradskom kupalištu Slava Raškaj u Ozlju, nalazi se Dnevni boravak na Kupi. Kad god dođete, naići ćete na kulturni sadržaj poput izložba, kreativnih radionica ili glazbenih nastupa. Program je realiziran u suradnji s Turističkom zajednicom područja Kupa te Gradom Ozljem, a tjedne rasporede najbolje je pratiti putem službene Facebook stranice. Vikendom vas čekaju gastro događanja na kojima ćete moći upoznati i probati vina lokalnih vinara, namirnice lokalnih OPG-ova i naučiti nešto novo o gastronomiji ozaljskog kraja. Za ugostiteljsku ponudu zadužen je restoran Žganjer koji donosi tradicionalna jela na jedan nov i moderan način.

Nešto novo…

No Kupa ove godine nudi i nešto novo i posebno. Osim jedinstvene lokacije gdje se možete kupati s pogledom na dvorac, posjetitelji će imati priliku i ovdje okusiti najfinija jela. Novotvoreni Snackhouse Oz pripremio se, i to vrhunski, za sve svoje goste. Ljubitelji street fooda neće moći odoljeti burgerima s tunom, raznim vrstama tortilja, crunchy salatama, mini pilećim fahitasima, spring rollicama, cheesecakeu… Dobro isplanirajte odlazak tamo, treba isprobati ovu finu ponudu Oz-a koju potpisuje poznati chef Zoran Gajić.

I to planirajte od 06. lipnja kad Dnevni boravak na Kupi otvara svoja vrata te kad i je službeno otvorenje Snackhousea Oz, a sve do kraja kolovoza računajte posjete petkom od 16 do 22, subotom i nedjeljom od 10 do 22.

Sve novosti o događanjima na manifestaciji Dnevni boravak na rijeci možete pratiti na Facebooku Instagramu.

Foto: Instagram (@dnevni.boravak.na.rijeci)

Učitati još
Zatvori