Gdje ljetovati sa skromijim budžetom? Imamo 5 prijedloga

Gdje ljetovati sa skromijim
budžetom? Imamo 5 prijedloga

Ako tražite jeftin odmor na plaži ovog ljeta, trebate otići u Bugarsku i Tursku jer ove su destinacije već godinama u samom vrhu najpoželjnijih mjesta na kojima na najmanje novca dobijete najbolju uslugu i neponovljivo iskustvo. Upravo je objavljeno i istraživanje Post Office Travel Money Holiday Costs Barometera koji ponovno potvrđuje odličan status ovih destinacija.

Na ljestvici se gledalo na cijenu devet tipičnih prazničnih predmeta – šalicu kave, bocu lokalnog piva, čašu vina, bocu vode, kremu za sunčanje, sredstvo za zaštitu od insekata, ručak od dva slijeda za dvoje i večernji obrok od tri slijeda za dvoje s bocom vina kako bi se proizveli ukupni troškovi za odmor u svakoj europskoj destinaciji koja ima za ponuditi divne plaže i toplo more.

Iako rangiranje ne uključuje troškove letova ili smještaja, to daje predodžbu o ukupnim troškovima koje turisti imaju tijekom ljetovanja.

U nastavku smo izdvojili 5 najjeftinijih destinacija za odmor na plaži u Europi što može poslužiti kao dobar početak u planiranju ljetovanja.

Sunny Beach, Bugarska

Sunny Beach je odmaralište na bugarskoj obali Crnog mora. Poznat je po sportovima na vodi, pješčanim dinama i noćnom životu. Njegovu rivu obrubljuje duga pješčana plaža. U unutrašnjosti se nalaze paintball park, karting staza i vodeni park s brojnim toboganima. Marina za jahte nalazi se na sjeveroistoku. Na jugu, grad Nessebar ima drevne ruševine i Arheološki muzej s tisućljetnim posudama od keramike i bronce. Stoga ne čudi zašto ovo mjesto iz sezone u sezonu ima odlične ocjene posjetitelja koji svojim preporukama “dovlače” sve više i vieš novih posjetitelja.

Šalica kave i boca piva ovdje koštaju manje od 6 kuna, dok čašu vina možete dobiti za 10 kn. Ručak s dva slijeda za dvoje košta 70 kn, a večera u tri slijeda za dvoje s bocom vina iznosi 220 kn.

Marmaris, Turska

Marmaris je mediteransko turističko mjesto uz tursku rivijeru (poznatu i kao tirkizna obala) s vibrantnom šljunčanom plažom i dugom šetnicom uz more. Poznat je po živahnom noćnom životu u Bar Streetu, u kojoj se nalaze klubovi na otvorenom i glazbeni prostori. Marmaris je smješten u dolini između borovih šuma i čistog mora, popularnih destinacija za jedrenje i ronjenje.

Šalica kave ovdje će vas koštati oko 11 kuna, a boca piva 18 kuna. Čaša vina ovdje iznosi 19 kuna. Ručak s dva slijeda za dvije osobe ovdje košta malo više od 70 kuna, dok večera s tri slijeda za dvoje s bocom vina iznosi 260 kuna.

Algarve, Portugal

Algarve, najjužnija regija u Portugalu, poznata je po zapanjujućim plažama i golf igralištima. Bijela ribarska sela na liticama iznad pješčanih uvala pretvorena su u ljetovališta šezdesetih godina, a sada je središnja obala između Lagosa i Fara obrubljena vilama, hotelima, barovima i restoranima. Zapadna atlantska obala regije i oštra unutrašnjost manje su razvijeni.

Kavu možete popiti po cijeni od 5 kuna, a bocu piva za svega 8 kuna. Za čašu vina morat ćete izdvojiti 9 kuna. Ručak za dvoje u dva slijeda iznosi 130 kuna, a večera za dvoje od tri slijeda s bocom vina koštat će vas 310 kuna.

Costa del Sol, Španjolska

Costa del Sol je regija na jugu Španjolske, u Andaluziji, koja obuhvaća obalne gradove i zajednice uz obalu provincije Málaga. Costa del Sol se nalazi između dvije manje poznate obalne regije, Costa de la Luz i Costa Tropical.

Za kavu ćete ovdje izdvojiti oko 10 kuna, a za bocu piva 18 kuna. Čaša vina će vas koštati također 18 kuna dok ćete za ručak za dvoje u dva slijeda izdvojiti oko 130 kuna. Večera za dvoje u tri slijeda s bocom vina iznosi 330 kuna.

Kreta, Grčka

Kreta, najveći grčki otok, poznat je po svom raznolikom terenu, koji se proteže od sitnih pješčanih plaža u mjestu Elafonisi do Bijelih planina. Mt. Ida, najviša u nizu, dom je špilje Ideon, koja je bila rodno mjesto Zeusa, prema grčkoj mitologiji. Glavni grad, Heraklion, dom je poznatog Arheološkog muzeja Heraklion, u kojem su smješteni minojski artefakti i Knosos, naselje iz brončanog doba.

Za kavu s pogledom ovdje ćete izdvojiti 18 kuna i jednako toliko za osvježavajuće gutljaje piva. Čaša vina ovdje iznosi oko 22 kune. Ručak za dvoje u dva slijeda ovdje će vas koštati 170 kuna, dok večera za dvoje u tri slijeda s bocom vina iznosi u prosjeku 340 kuna.

Foto: Pixabay, Unsplash

Učitati još
Zatvori