Sada možete unajmiti kuću u kojoj je rođen Harry Potter

Sada možete unajmiti kuću u kojoj
je rođen Harry Potter

Ako se fanovi najpoznatijeg čarobnjaka na svijetu, onda će vas sigurno razveseliti vijest da sada možete prespavati u kući u kojoj je rođen. Riječ je, naravno, o Harryju Potteru, a kuća koja je u filmu poslužila kao dom njegovih roditelja Lily i Jamesa Pottera iznajmljuje se na Airbnbu. Da ne bi bilo zabune, radi se o kući u kojoj je Harry proveo prvu godinu života, prije nego je Lord Voldemort ubio njegove roditelje, a ne o domu Dudleyjevih u kojoj je živio prije odlaska u Hogwarts.

Srednjovjekovna kuća u Engleskoj

De Vere House nalazi se u engleskom mjestu Lavenham u okrugu Suffolk i jedna je od najočuvanijih srednjovjekovnih kuća u tom djelu zemlje. Datira još iz 14. stoljeća i zadržala je brojne karakteristike iz tog doba, kao što su drvene konstrukcije, kamin, zidne slike i spiralno stubište s rukom uklesanim ukrasima na ciglama. Uređena je u eklektičnom stilu, a gostima su dostupne dvije spavaće sobe s kupaonicama, soba za čitanje s kaminom i vrt.

U cijenu je uključen i engleski doručak koji će vam biti poslužen u blagavaonici u glavnom krilu kuće. S obzirom na gradnju i starost kuće, vlasnici su u opisu naglasili da ljubimci i djeca nisu dopušteni te da je osobama s poteškoćama u kretanju onemogućen pristup.

Kuća se iznajmljuje na minimalno dvije noći, a cijena za dvije osobe je 2207 kuna. Osim što ćete spavati u domu Harryja Pottera, bit ćete okruženi poviješću, kako Velike Britanije, tako i serijala o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu. Naime, Lavenham je u filmovima ‘glumio’ izmišljeno selo Godric’s Hollow.

Kuću možete unajmiti i na cijeli mjesec, što je dovoljno vremena da proživite sve svoje Harry Potter snove.

Foto: Airbnb, Profimedia

Učitati još
Zatvori