Crvene stijene na Hvaru pravi su mali raj naše obale
Crvene stijene na Hvaru pravi su mali raj naše obale

Crvene stijene na Hvaru pravi su
mali raj naše obale

Iako nam se kraj kolovoza bliži to ne znači da je ljeto gotovo. Mnogi svoj godišnji odmor odluče potrošiti upravo u rujnu, a razlozi tome su mnogi. Rujan je i dalje dovoljno topao da uživate u svim radostima koje ljeto donosi, a broj turista i gužva je manji. Osim manjeg broja turista i cijene smještaja su niže, te upravo zbog toga mnogi biraju rujan kao mjesec u kojem će boraviti na našem Jadranu.

Čarobna lokacija na koju ćete poželjeti otići

Ako ste jedna od onih osoba koja naprosto ne podnosi gužve na plaži i ne uživa u ljetu u špici sezone, razdoblje pred nama idealno je za vas. Točnije za odlazak na more i istraživanje svih onih čarobnih lokacija duž naše obale. Jedna lokacija koja nam je zapela za oko prije nekoliko dana su Crvene stijene.

Crvene stijene smještene su na otoku Hvaru, a do njih možete doći brodom koji kreće iz hvarske luke. Ono što ih čini posebnima jest njihova crvena boja koja je prirodni fenomen okomito raslojenih stijena crvenkaste boje koje se strmo spuštaju u more. Ovo prirodno remek-djelo savršena je kulisa za kupanje u tirkiznom moru. Osim su Crvene stijene zaista magično mjesto za posjetiti, također su i mirno mjesto. Stoga, ako ste jedna od onih osoba koja ne voli gužve, na Crvenim stijenama možete uživati u miru i prirodi. Crvene stijene godinama su omiljno mjesto turista, a osim svoje ljepote imaju i bogatu mikrofloru – stoga je ronjenje i plivanje na ovakvom mjestu zaista posebno.

Ukoliko planirate obići Jadran u rujnu Crvene stijene su nezaobilazna destinacija u kojoj ćete zasigurno uživati. Sve informacije o ovom prirodnom fenomenu možete pronaći na Visit Hvar službenoj web stranici.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori