Mjesto na Cresu koje krije jednu od najljepših plaža na Jadranu
Mjesto na Cresu koje krije jednu od najljepših plaža na Jadranu

Mjesto na Cresu koje krije jednu od
najljepših plaža na Jadranu

Već smo debelo na sredini ljeta, a godišnji odmori su u punom jeku. Svi oni koji još nisu na godišnjem, svaki slobodan trenutak koriste za kratki bijeg na more dok istovremeno odbrojavaju do onog duljeg odmora. I ovu ljetnu sezonu iskoristit ćemo za istraživanje prirodnih čuda Hrvatske i raznih hit lokacija, naših prekrasnih otoka i gradova na obali, gdje je na gotovo svakom kutku moguće pronaći predivne uvale i plaže, stvorene za rajski odmor.

Otok Cres – destinacija za odmor bez stresa

Jedan od otoka na koji se uvijek rado vraćamo i koji krije upravo takva mjesta je otok Cres. Smješten u prostranom Kvarnerskom zaljevu, Cres je, uz susjedni Krk, najveći jadranski otok. Njegova razvedena obala obiluje mnogim uvalama i šljunkovitim plažama na zapadnom i južnom dijelu, dok su sjeverni i istočni dio ovjenčani strmim i surovim stijenama. Pored Krka i Lošinja, Cres se danas ubraja u florom najbogatije otoke.

Idealna je destinacija za odmor bez stresa pa možete biti sigurni da ćete se ovdje zaista odmoriti. Ukoliko ove godine planirate posjetiti Cres, nezaobilazna destinacija koju vrijedi posjetiti su Lubenice.

Skrivena plaža koja će se naći na vašoj wish listi

Na strmoj litici na najvećem hrvatskom otoku Cresu smjestilo se mjestašce Lubenice s kojeg se pruža prekrasan pogled na jednu od najljepših plaža na Jadranu – plažu sv. Ivan, koja je više puta proglašavana i jednom od najljepših u Europi. Smještena u uvali Žanja podno Lubenica, plaža sv. Ivan nije jedno od onih mjesta na kojima ćete susresti puno kupača. Mjesto je to skriveno od pogleda i puteva kojima prolaze horde turista, što ju čini zaista posebnom i daje joj onu mirnu i spokojnu atmosferu Mediterana.

Usječena u stijene, okružena netaknutom prirodom i s dugačkom linijom sitnog bijelog šljunka, plaža sv. Ivan tu je za sve one koji su spremni potegnuti ovamo pješice, stazama i usjecima kroz borovu šumu i makiju. Do plaže se može stići i morskim putem, a uživanje u sidrenju možete nastaviti i u samoj uvali.

S obzirom na to da na plaži nema ugostiteljskih objekata ni zabavnih rekvizita, sve što vam treba ponesite sa sobom, brzo ćete otkriti da vam na ovakvom mjestu jako malo treba za savršeni užitak….

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori