Covent Garden – šarmantni kutak Londona kojeg vole i lokalci i gosti

Covent Garden – šarmantni kutak
Londona kojeg vole i lokalci i gosti

Covent Garden je jedno od omiljenih mjesta u Londonu i iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja. Vole ga i lokalci i gosti, a njegov šarm uvijek iznova inspirira. Ovo mjesto se neprestano mijenja. Oduvijek je bilo zanimljivo, ali svaki put kada prošetate Covent Gardenom sigurno ćete otkriti nove restorane, trgovine i različite oblike zabave. Ova londonska četvrt toliko je puna života i energije da se stalno iznova otkriva.

Osim živopisnih boja i primamljivog ambijenta, ovdje ćete naići na divne suvenirnice, restorane te obilje neovisnih dućana, restorana svjetske klase, te sjajnih kazališta i baleta.

To je područje na koje se iznova i iznova posjetitelji vraćaju da vide što je novo, gledaju svijet kako prolazi i upoznaju nove prijatelje.

Što raditi u Covent Gardenu

U Covent Gardenu se može obaviti toliko stvari, a teško je znati gdje započeti. Posebno je zabavno izgubiti se u obilju uličica i dvorišta koja su idealna za istraživanje.

Najbolji od njih je Neal’s Yard. Ovo je dvorište prepuno šarenih prozora i živopisnih kafića. U sredini se nalazi mnogo zelenila i klupa, a to je sjajno mjesto za upijanje atmosfere Londona. Izvana, u Neal Streetu nalaze se neke od najboljih trgovina u okolici.

Još jedno mjesto koje je beskrajno lijepo je vrt iza Crkve sv. Pavla. Odlična je to oaza smirenosti. Broad Court je pak mala staza Kraljevske opere sa skulpturom balerina i nizom crvenih telefonskih govornica. Ovo je jedno od najboljih mjesta za fotografiranje u Covent Gardenu.

Shopping u Covent Gardenu

U Covent Gardenu postoje sjajne trgovine i tržnice u izobilju. Apple Market nudi zanatske proizvode, a Apple Store nudi najnovije uređaje. Pored pijace, tržnica Jubliee je tradicionalnije pokriveno tržište sa svim vrstama lukavih stvari koje možete kupiti. Cecil Court, jedno je od najboljih mjesta za knjige u Londonu. Ova mala ulica obiluje knjižarama i trgovinama koje prodaju sve vrste antičkih karata i memorabilija.

Restorani u Covent Gardenu

Kada se iscrpite od kupovine, u Covent Gardenu dobro se zabavite jer tu ne nedostaje kafića i restorana. Zapravo, jedna od najdražih stvari mnogim putnicima u Covent Gardenu je istražiti scenu hrane i pića.

Što se tiče restorana, izbor je najteži. U Covent Gardenu ima toliko dobrih restorana. Od onih malih, slatkih mjesta idealnih za doručak do raskošnih i elegantnih za otmjenu večeru uz svijeće.

Zabava u Covent Gardenu

Kad se dogodi da ste potpuno siti, nema boljeg mjesta za predah od kazališta i opere. Jedna od najboljih stvari u Covent Gardenu je vidjeti predstavu i pravi show. Kraljevska opera ima balet svjetske klase, a drame poput Matilde i mjuzikl temelj su zabave.

Foto: Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori