Proljeće u znaku impresionizma: Kuća u kojoj je živio Claude Monet ponovo otvorena za javnost
Proljeće u znaku impresionizma: Kuća u kojoj je živio Claude Monet ponovo otvorena za javnost

Proljeće u znaku impresionizma: Kuća u kojoj je živio Claude Monet ponovo otvorena za javnost

Ljubitelje umjetnosti, a posebno pravca impresionizma obradovat će vijest da je jedna od najvažnijih lokacija u svijetu umjetnosti, kuća i vrt legendarnog impresionističkog slikara Claudea Moneta ponovo otvoreni za javnost. Kuća se nalazi u u Givernyu, Francuskoj. Ova  lokacija privlači posjetitelje iz cijelog sveta koji žele doživjeti inspiraciju koju je Monet pronalazio u svom okruženju. Monet je živio i radio u ovoj kući od 1883. do svoje smrti 1926. godine. Upravo je ovdje stvorio neka od svojih najpoznatijih djela, uključujući čuvenu sliku Nymphéas et pont japonais. Prilikom sljedeće posjete Francuskoj, dodajemo kuću i vrtove Claudea Moneta kao ultimativni izbor za zaljubljenike u prirodu i umjetnost.

 

/ Claude Monet /

/ impresionistički raj /

Kako umjetnost nije jednosmjerna senzacija, važno je istaknuti njenu sposobnost da u pojedincu probudi različite vrste energije i poleta. U ovom slučaju, proljetno putovanje ćemo posvetiti Claudeu Monetu i njegovom impresionističkom raju. Njegova kuća i vrtovi predstavljaju svjetlu točku za ljubitelje umjetnosti i putnike koji traže inspiraciju i ljepotu u svijetu oko sebe. Ova kultna lokacija podsjeća nas na važnost očuvanja kulturnog nasljeđa i čini da se osjećamo povezano s umjetničkim genijem koji je oblikovao određenu percepciju svijeta. Ulaznice možete kupiti pri ulasku, međutim, preporuka je da ih rezervirate unaprijed na web-stranici.

claude monet kuća_profimedia
profimedia

/ la terra café /

Pored prirodne i umjetničke ljepote koju možemo zateći u ovom rajskom vrtu, u blizini ovog malenog grada nalaze se i neki od kultnih restorana, poput restorana u Impresionističkom muzeju La Terra caféPrema preporukama bivših posjetitelja, ovo mjesto se uvrstilo na sam vrh must-visit ljestvice i svojom energijom se uklapa uz mir i raskoš Monetovih vrtova.

Učitati još
Zatvori