Vodimo vas na predivno imanje gdje ćete doživjeti autentično iskustvo stare istarske farme

U samom srcu Istre, u blizini gradića Žminj, nalazi se selo Matiki u kojem se smjestilo prekrasno imanje za potpunu relaksaciju. Centralno mjesto zauzima Casa Matiki, tipična istarska kuća okružena velikim vrtom punom boja, mirisa i domaćih životinja. S pogledom na šumu, vinograde i Učku, Casa Matiki mjesto je u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled i osjećati kao kod kuće. Dokazuje to i činjenica da je prošle godine prema portalu TripAdvisor na temelju ocjena i recenzija gostiju proglašena najboljim Bed & Breakfastom u Hrvatskoj.

Oaza mira u srcu Istre

Vlasnica Sonja Glavić Krivičić goste na imanju prima od 1997. godine. Bio je to prvi smještaj u unutrašnjosti Istre jer se prije pojam turista povezivao samo s gradovima uz more. U kuću i imanje uložila je puno ljubavi i pažnje, a i dan danas, 23 godine od dolaska prvih gostiju, uživa ulagati svu ljubav prema, kako kaže, ovom svom stilu života. Jer Casa Matiki nije samo smještaj. Ovdje ćete doživjeti autentično iskustvo stare istarske farme, družiti se sa životinjama, a svako jutro će vas dočekati bogati doručak s delicijama koje su proizvedene na imanju, od kruha, marmelada, kolača i ostalog. Ako želite, sa Sonjom čak možete i pripremati voćne marmelade od voća koje je u sezoni ili kruh na način kako su to nekada davno ovdje radili.

Apartmani uređeni s puno ljubavi i pažnje

Kad je smještaj u pitanju, gosti mogu izabrati između nekoliko apartmana u glavnoj kući, aneksu u dvorištu ili nedavno obnovljenom depadansu. Apartmani su opremljeni s puno pažnje kako bi svakom gosti osigurali ugodan boravak. Također, tu je i šarmantni dnevni boravak koji je na raspolaganju svima.

U vrtu se nalaze i tri kućice imena Lavanda i Pergola koje su nedavno obnovljene u tipičnom istarskom stilu, poštujući izvorni način gradnje. Opremljene su modernim detaljima, kako bi se naglasio osjećaj profinjenosti i ugodnosti. Svaka ima svoju boju inspiriranu Istrom i terasu opremljenu ležaljkama za sunčanje.

Već smo spomenuli da su životinje ovdje članovi obitelji, a žive u staji konstruiranoj i izgrađenoj samo za njih, kako bi mogle uživati u maksimalnoj slobodi. Tu su magarci, ovce, kokoši i pilići te psi koji će vam prvi poželjeti dobrodošlicu. Za sve one koji žele isprobati nešto drugačije, mogu spavati na sijenu, odnosno u rustikalnom apartmanu smještenom neposredno uz magarce.

Casa Matiki na idealnoj je poziciji za istraživanje romantičnih istarskih gradića, kako onih na obali, tako i onih na vrhovima okolnih brežuljaka. Možete uživati u bazenu koji je okružen starim istarskim zidovima i zidićima, zidanim u kamenu tehnikom suhozida, dugim šetnjama u predivnoj prirodi, vožnji biciklom koji su vam na raspolaganju, druženju sa životinjama…

Ukoliko tražite oazu mira, ovdje ćete je sigurno naći. Sve dodatne informacije o Casi Matiki možete pronaći ovdje.

Foto: Casa Matiki

0