Nabilah Harron povela nas je na putovanje u svoj rodni Cape Town

Nabilah Harron povela nas je na
putovanje u svoj rodni Cape Town

Naša poznata make up artistica i beauty i lifestyle influencerica Nabilah Harron rodom je iz Cape Towna, najstarijeg i drugog po veličini grada u Južnoj Africi. Cape Town je također jedan od tri glavna grada Južne Afrike, a duga obala proteže se uz dva oceana. Njegove ljepote su gotovo nestvarne, u što ćete se i sami uvjeriti u nastavku. Nabilah je u svom rodnom Cape Townu provela prekrasna, sunčana dva tjedna. Nakon što čak dvije godine nije mogla doma zbog pandemijske situacije, sada je uživala u plažama, restoranima, planinarenju i toplom vremenu, te naravno, u društvu roditelja i prijatelja s kojima je odrasla. Po povratku u hladan Zagreb s nama je podijelila fotografije i svoja najdraža, must-visit mjesta u Cape Townu.

1. Boulders Beach

 Plivanje s afričkim pingvinima na Boulders Beachu! Ova plaža spada u zaštićeno morsko područje Nacionalnog parka Table Mountain. Od malena posjećujem ovu plažu i vrlo je pogodna za obitelj. Sama plaža nalazi se u zaštićenoj uvali od mekog bijelog pijeska, masivnih granitnih gromada i voda Indijskog oceana ugodnih za toplije kupanje za razliku od hladnijeg Atlantskog oceana.

2. Babylonstoren

Ovaj čarobni vrt ove godine nisam posjetila, no inače mi je nezaobilazna destinacija i toplo bih ga preporučila. To je farma od 200 hektara, koja datira iz 1692., nalazi se u dolini Drakenstein u srcu Cape Winelands. Osim fantastične degustacije vina i hektara lijepo uređenih vrtova te ljekovitog vrta, tu je i predivan zimski vrt smješten u stakleniku. Ovaj egzotičan prostor sadrži niz izloženih aromatičnih začina povezanih s trgovinom začinima, a tropske azijske ribe plivaju u dva staklena akvarija (i ispod palube). Lijeni ručak je ovdje obavezan! Također, sadrži i luksuzni spa i seoski smještaj.

3. Table Mountain

Jedna od najstarijih planina na svijetu, planina je s ravnim vrhom koja tvori istaknutu znamenitost s pogledom na grad Cape Town u Južnoj Africi. Nijedan posjet nije potpun bez putovanja žičarom sve do gore, oko 1067m!

4. Simon’s Town i plaža Muizenberg

Simon’s Town poznat je po svojim prekrasnim plažama i bogatoj povijesti. Šarmantne zgrade nižu se povijesnom milju od željezničke stanice do Jubilee Squarea, u pozadini s prekrasnom planinom s brojnim slikovitim pješačkim stazama. Cape Town ima veliku zajednicu surfera, pa ako želite naučiti kako surfati ili gledati kako surferi hvataju valove, posjetite dugu pješčanu plažu Muizenberg.

5. Plaža Camps Bay

Jedna od mojih omiljenih bijelih, pješčanih plaža. Savršeno je mjesto za sunčanje tijekom dana i posjet mnogim otmjenim koktel barovima i restoranima nasuprot plaže. Definitivno mjesto za boravak vikendom!

6. Plaže Cliftona

Četiri plaže Cliftona na obali Atlantika su tako lijepe! Voda je hladna, ali okruženje i područje su zadivljujući. Prava glam plaža s puno aktivnosti i drugim prekrasnim plažama koje možete posjetiti u blizini, kao što je Bakoven.

7. Franschoek

Zapanjujući stoljetni vinogradi, Cape Dutch arhitektura i restorani s Michelinovim zvjezdicama za ljubitelje hrane! Franschoek ima mnogo galerija suvremene umjetnosti, pješačkih, planinskih i biciklističkih staza te lijepu, ukusnu kulturu kafića.

8. Zeitz muzej suvremene umjetnosti

Najveći muzej umjetnosti u Africi i najveći muzej na svijetu koji prikazuje rad Afrike i njezine dijaspore. Muzej se nalazi u četvrti Silo na V&A Waterfrontu (još jedno mjesto koje bih toplo preporučila posjetiti). Arhitektura zgrade je veličanstvena, a izložbe su zapanjujuće i definitivno vrijedne posjete.

9. Vikend tržnice

Oranjezicht vanjska tržnica i Old Biscuit Mill su mi dva omiljena tržišta u Cape Townu. Ovdje ćete pronaći pravu atmosferu Cape Towna. Puno svježih domaćih proizvoda na rasprodaji, hrana, piće, lokalna ulična umjetnost, glazba, lokalna dizajnerska odjeća na rasprodaji i mjesto za sastajanje domaćina i stranaca vikendom.

10. Kirstenbosch

Kirstenbosch ljetni koncerti za zalazak sunca u Cape Townu održavaju se u nevjerojatnom nacionalnom botaničkom vrtu. Međunarodni i nacionalni glazbenici izlaze na pozornicu i nastupaju dok vi imate piknik na prostranim travnjacima pijuckajući vino pod zalaskom sunca.

Popis stvari koje treba vidjeti u Cape Townu je beskonačan, pa ću ipak nadodati još dva mjesta. To su Riva V&A: unutarnji trgovački centar na otvorenom kao nijedan drugi smješten u najstarijoj radnoj luci u Južnoj Africi s kultnom planinom Table u pozadini. Ovdje se dolazi kupovati, večerati i sresti prijatelje u Cape Townu. Zadnje mjesto na današnjoj listi je Stellenbosch, grad u blizini Franschoeka. Također ima sjajnu vinsku rutu i fantastične restorane smještene u vinogradima, zajedno s prekrasnom Cape Dutch Architecture.

Tekst i fotografija: Nabilah Harron

Učitati još
Zatvori