Sanjamo o odmoru u ovom čarobnom, a sasvim izoliranom hotelu na moru

Sanjamo o odmoru u ovom čarobnom, a
sasvim izoliranom hotelu na moru

Kada zamišljamo odmor iz snova, on gotovo uvijek uključuje sunce, more, bazene, prekrasne okoliše i interijere. Sve je više luksuznih i raskošnih hotela i mjesta koja uključuju sve od navedenog, no među njima se neki ipak ističu. Za oko nam je zapeo jedan potpuno drugačiji hotel; izoliran je od svijeta, smješten na savršenoj lokaciji uz more, u renoviranoj staroj tvrđavi, a cijelo mjesto izgleda pomalo nestvarno. Hotel Cap Rocat se nalazi unutar zaštićenog prirodnog područja, a jedinstvena arhitektura savršeno se uklopila u krajolik. Čini nam se kao “once in a lifetime” odmor iz snova koji svi zaslužuju.

Hotel Cap Rocat

Čudesan Cap Rocat smjestio se na Mallorci, iznad zaljeva Palma, u tvrđavi koja je proglašena nacionalnim spomenikom. Za obnovu stare tvrđave zaslužan je ugledni španjolski arhitekt Antonio Obrador, a projekt je dobio mnogo nagrada među kojima i prestižnu Europa Nostra Award.

Hotel je svojom lokacijom potpuno izoliran i garantira odmoru u miru i tišini, okružen zaštićenim prirodnim područjem, kako na zemlji, tako i u moru i u zraku. Prirodni rezervat prostire se na 30 hektara, a morski dio čine 2 kilometra zaštićene obale. Cijelo je područje ujedno i zaštićen rezervat ptica, čijem se letu i pjevu gosti svakodnevno dive.

Filozofija hotela temelji se na razumijevanju stila života i putovanja kao vitalnog iskustva koje poštuje tradiciju, raznolikost, ljepotu užitka i ljubav prema otkrivanju nepoznatog. Cijeli projekt imao je cilj vratiti nostalgiju prošlih vremena, kada se putovalo bez žurbe, a sa svrhom doživljavanja iskustva.

Voda kao inspiracija

Hotel koji je na otoku, sa svih strana okružen oceanom, iskoristio je more kao vodeću inspiraciju. Spa je isklesan u dubinama stijena, 12 metara ispod razine zemlje, a istovremeno dobiva toliko prirodnog svjetla da vas sunčeve zrake čak i griju dok plivate u bazenu sa slanom vodom. Osim spa i unutarnjih bazena, dah oduzimaju i vanjski bazen, također sa slanom morskom vodom, s kojih se pružaju pogledi na more, stijene, i najljepše zalaske sunca.

Očuvanje prirode

Najveći naglasak ovdje je stavljen na očuvanje prirode i poštovanje okoliša. Sam hotel rađen je neinvazivno, kako bi se prirodan tijek života nastavio jednako kao i prije. Filozofija se temelji na poštivanju okoliša i ponosu na kulturnu i ekološku baštinu Mallorce. Vodi se računa o utjecaju djelatnosti hotela na okoliš te se radi sve kako bi se minimalizirao ekološki otisak.

Oaza mira i uživanje u trenutku

Cap Rocat ima 5 zvjezdica, a svoju čar ne zaslužuje samo zbog prirode, arhitekture i uživanja na otvorenom. Baš je sve usmjereno na pružanje savršenog iskustva gosta, a naglasak se stavlja na trenutak. Tim hotela osigurava da u svakom trenutku uživate. Tu su opcije privatnih večera, posebno razrađen jelovnik i bogat izbor vina za uživanje, izleti brodom, egzotični tretmani, a održavaju se koncerti i vjenčanja.

Foto: Cap Rocat

Učitati još
Zatvori