Buzzoffski kućice nalaze se u idiličnom krajoliku i savršeno su mjesto za pobjeći od svega

Buzzoffski kućice nalaze se u idiličnom krajoliku i savršeno su mjesto za pobjeći od svega

O glampingu smo na našem portalu pisali već nebrojeno puta. Način odmora koji spaja klasično kampiranje u prirodi sa svim pogodnostima apartmana i moderne tehnologije posljednjih je godina jako popularan pa nije čudno što lokacija za glamping u Hrvatskoj ima sve više.

Glamping kampovi i resorti sastoje se od potpuno opremljenih montažnih drvenih kućica ili većih šatora koji vam pružaju svu udobnost i komfor klasičnog apartmana. A jedno posebno iskustvo glampinga, i to u središtu netaknute prirode gdje caruju životinje, pronašli smo u susjednoj Srbiji.

Kućice u prirodi za bijeg od stresa i svakodnevice

U idiličnom krajoliku Specijalnog rezervata prirode Zasavica, kod Srijemske Mitrovice, arhitektica i poduzetnica Katarina Škrbić projektirala je Buzzoffski kućice, jedan od prvih glamping koncepta u Srbiji. Kako Katarina ističe, ove kućice nastale su u želji da svakome tko poželi pruže jedinstveno iskustvo boravka u prirodi.

“S ubrzanim tempom modernog života, potreba za prirodom je sve veća te naše kućice nude brz bijeg iz grada i odmor od rutine i svakodnevnice. Riječ je o glampingu, tj. glamuroznom kampiranju. Stoga, Buzzoffski kućice nude blizak kontakt s prirodom, koji ne ide na uštrb luksuzu i komforu. Pružamo gostima sve što je potrebno za ugodan boravak u prirodi, između ostalog udoban krevet, opremljenu kuhinju s frižiderom i plinskim rešoom, kao i kupaonicu s toplom vodom. I ono najvažnije – prozor u prirodu koja liječi”, pojasnila nam je Katarina.

Gostima su na raspolaganju dvije kućice – kućica Mirka za makismalno 2 osobe te kućica Mozak na pašu, u kojoj može odsjesti četvero ljudi.

“Nasuprot modernom svijetu i megalomanskoj gradnji koja, paradoksalno, s ciljem povezivanja s prirodom istu potpuno ugrožava, mi stvaramo u korak s prirodom i težimo potpuno samoodrživim arhitektonskim jedinicama. Stoga, naše prenosive kućice svojim dizajnom i naprednim instalacijskim sustavima doprinose očuvanju prirode. Kad kažemo napredni instalacijski sustavi, mislimo na filtriranu kišnicu, solarnu energiju i kompostni wc koji su funkcionalno birani da ne idu na uštrb komfora naših gostiju i predstavljaju potpuno ekološka rješenja”, dodaje Katarina.

Povratak u manje digitalan svijet

U Buzzoffski kućicama ćete potpuno uživati. Izazovite sebe da provedete bar jedan dan bez mobitela. Laptop ostavite kod kuće, a ako ste zaljubljenik u pisanje, svoje misli iskažite koristeći pisaću mašinu koju imate na raspolaganju.

Opustiti se možete i uz zvukove kasetofona te zanimljivu kolekciju kaseta koja vas čeka u kućici. Dok vani pada kiša, utoplite se u kućici i zbližite s voljenom osobom. Za zabavan boravak čekaju vas i razne društvene igre, boje za crtanje, knjige…

Jedinstveno iskustvo boravka u prirodi

Kako bi korisnicima pružila jedinstveno iskustvo boravka u prirodi, Katarina je fokus stavila na specifične i neotkrivene prirodne predjele, kao i razvoj lokalnog turizma.

“Spomenuta lokacija – Specijalni rezervat prirode Zasavica, predstavlja idealnog partnera koji je u skladu sa svojim ekološkim afinitetima podržao ovaj projekt i omogućio unikatno iskustvo boravka u prirodi u centru dinamičnog biljnog i životinjskog svijeta”, kaže nam Katarina. Pored razgledavanja magaraca, konja ili ptica, možete iznajmiti čamac s veslima na samoj bari ili bicikl te se voziti označenom stazom. Rezervat je prostorno velik i mogućnosti su brojne.

Ipak, ovdje nije kraj – Katarina planira nove lokacije i proširenje ponude, s obzirom da se Buzzoffski kućice lako prenose i svojom arhitekturom uklapaju u različite prirodne ambijente. Nema druge nego da dođete u Buzzoffski kućicu i sami se uvjerite u ove ljepote i mir koji pruža. Više detalja pronađite ovdje.

Foto: Buzzoffski

Učitati još
Zatvori