Kuća za odmor na Kanarima u kojoj želimo provesti cijelo ljeto

Kuća za odmor na Kanarima u kojoj
želimo provesti cijelo ljeto

Planiranje godišnjih odmora i putovanja za proljeće i ljeto 2022. već je u punom jeku. Čini se kako nas, nakon dugih zabrana, sve više privlače inozemna putovanja i egzotične destinacije. Spremni smo za odmor o kojemu smo sanjali zadnjih par godina i koji se napokon može početi ostvarivati, a to je samo još jedan razlog više da se potrudimo kako bi sve bilo savršeno. Pronašli smo jednu zaista posebnu destinaciju, zove se Lanzarote. Ovaj otok okružen je Atlantskim oceanom, dio je Kanarskog otočja, a iako pripada Španjolskoj zapravo se nalazi u blizini Maroka. Lanzarote skriva razne čari i prirodna blaga, ali i jedno od najljepših ekološki osviještenih utočišta.

Buenavista Lanzarote

Otok Lanzarote poznat je po plažama, vulkanskom krajoliku i toplom vremenu tijekom cijele godine. U središtu otoka smjestio se arhitektonski bed&breakfastBuenavista Lanzarote Country Suites. U srcu vinograda La Geria, na vulkanskom tlu, njihovih 5 smještajnih jedinica nude autentično iskustvo i dašak tradicije u modernom uređenju. Buenavista je mjesto stvoreno za ljubitelje umjetnosti, arhitekture i prirode. Privatna destinacija koja jamči mir, originalan dizajn, nestvarna priroda i odlična hrana ovo mjesto čine malim rajem na zemlji. Ovdje ste od obale Lanzarotea udaljeni tek 10 minuta vožnje. Ove apartmane još nazivaju i “boho-chic utočištem dizajna i kreativnosti”!

Apartman Norte

Nama je za oko posebno zapeo Suite Norte, prekrasan (i najveći) apartman od 80m², s pogledom na planinu. Okruženi vinogradima, vulkanom i planinom, ovdje ste u potpunosti uronjeni u autentičnu prirodu. Suite Norte predviđen je za troje ljudi, ima spavaću sobu, kuhinju, kupaonicu s velikom kamenom kadom ugrađenom u pod, terasu, prostor za roštiljanje.

Kroz cijeli prostor prisutna je igra svijetla i sjene, a zahvaljujući gredama, velikim drvenim kliznim vratima, staklenim stijenama i okruglim prozorima i vratima, u ovom je prostoru uvijek prisutna nježna dinamika. Prostorom vladaju prirodni materijali te bijeli i zemljani tonovi. Minimalizam dobiven velikim betonskim, kamenim, staklenim i drvenim površinama savršeno nadopunjavaju brojne biljke i umjetnička dijela pažljivo uklopljena u svaku od prostorija.

Hrani se ovdje pridaje izniman značaj, a doručci u Buenavisti su pravi doživljaj. Sve namirnice su lokalne proizvodnje, većinom su i organske, a dostavljaju vam se u apartman svakoga dana u lokalno izrađenim košarama. Domaće marmelade i muesli, svježi kruh i maslinovo ulje, tek cijeđeni sok od naranče, dimljeni losos, sirevi i jogurti Lanzarote, jaja, domaći kolači i kava posluženi su na ručno oslikanom posuđu koje izrađuje keramičar s otoka.

Vlasnici Beunavista Lanzarote-a, Gonzalo i Mayca, surađivali su s arhitektom iz Lanzarotea, Néstorom Pérezom Batistom, kako bi dobili jedinice koje se stapaju s prirodnim vulkanskim pejzažom i kombiniraju arhitekturu lokalnog stila s modernim dizajnom. Svaki apartman ima terasu s pogledom na vinovu lozu, kaktuse i planinu. Slike, crteži i grafike te dizajnerski komadi namještaja zaslužni su za cjelokupan artsy dojam.

Foto: Buenavista Lanzarote

Učitati još
Zatvori