Rujan otvorenih vrata je idealna prilika za izlet na čarobne Brijune

Rujan otvorenih vrata je idealna prilika
za izlet na čarobne Brijune

Brijuni su jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u našoj zemlji. Ovo otočje i nacionalni park u Jadranskom moru sastoji se od 14 otoka i otočića koji predstavljaju oazu veličanstvenog sklada čovjeka, biljnog i životinjskog svijeta. Njihova netaknuta priroda i bogata kulturno-povijesna baština iz godine u godinu privlači turiste iz svih krajeva svijeta. Ukoliko ih još niste istražili, sad vam je idealna prilika jer do kraja mjeseca možete posjetiti po izuzetno povoljnim cijenama.

Što sve vidjeti i doživjeti na Brijunima?

Čarobno zelenilo koje se pruža dokle pogled seže podrazumijeva gotovo 700 vrsta raslinja, koje ovdje savršeno funkcionira u blagoj mediteranskoj klimi. Na Brijunima ćete susresti i mnogo životinjskog svijeta, pa čak i za naše krajeve egzotične životinje, poput nojeva, ljami i zebri, a tu je i jedan slon za kojeg se veže posebna priča, baš kao i za Kokija, poznatog Titovog papagaja, jednog od rijetkih primjeraka žuto-kukmastih kakadua koji žive i do 100 godina.

Rujan u NP Brijuni

Do kraja mjeseca u NP Brijuni održava se Rujan otvorenih vrata pa ulaznicu za izlet na Veliki Brijun možete kupiti po promotivnoj cijeni od 115 kn za odrasle i 57,50 kn za djecu u dobi od 4 do 14 godina.

Izleti se održavaju svaki dan s polaskom broda iz Fažane u 10, 11:30 i 13:30 sati. Uz pratnju stručnog vodiča otok ćete obići turističkim vlakom, razgledati Prirodnoslovnu zbirku, foto izložbu ‘Tito na Bijunima’ i izložbu ‘Iz sjećanja starog Austrijanca’. Uključen je i obilazak Kochove staze, Brijunskog mediteranskog vrta i crkve Sv. Germana iz 15. stoljeća s izložbom kopija fresaka i glagoljskih pisanih spomenika.

Otok možete i samostalno razgledati uz aplikaciju Brijuni Pocket Guide u kojoj ćete pronaći brojne informacije o atrakcijama, smještaju, ugostiteljskoj ponudi i mogućnostima sportsko-rekreativnih aktivnosti. Ako želite istražiti skrivene ljepote otoka, dobro će vam doći elektromobil, romobil ili bicikl koje do kraja mjeseca možete iznajmiti po promotivnim cijenama od 200, 70 i 30 kuna po satu.

Ručak u restoranu Neptun

Ovog vikenda (19. i 20.09.) u Safari parku čeka vas druženje sa slonicom Lankom, dok su idući vikend u Brijunskom mediteranskom vrtu na rasporedu edukativne šetnje o tajnom životu bilja i kukaca.

Nakon razgledavanja predlažemo odlazak na ručak u restoran Neptun koji tijekom akcije u ponudi ima tri prigodna menija po cijeni od 60 do 80 kuna. U kavani Neptun zasladite se kolačima po posezonskoj cijeni od 18 kn ili uživajte u šalici kave i kroasanu već od 20 kn.

Razloga je i više nego dovoljno da iskoristite sunčane i tople dane i uputite se na izlet Brijune. Sve o kupnji ulaznica, kao i dodatne informacije koje vas zanimaju možete pronaći ovdje.

Foto: Unsplash, Profimedia, NP Brijuni

Učitati još
Zatvori