Boutique hotel za uživanje na mjestu izgubljenog grada Pelegrina

Boutique hotel za uživanje na mjestu
izgubljenog grada Pelegrina

Skriveni dragulj Jadrana

Boutique hotel Vruja, grad vode i vjetra je mjesto za pravi užitak. Riječ je cijelom kamenom selu uklopljenom u ambijent sjecišta Omiške i Makarske rivijere u neobično lijepim Brelima.

Smješten je na drevnom lokalitetu u povijesti poznatom kao izgubljeni grad Pelegrin. Na tom mjestu su i drevni artefakti Grka, Rimljana, Slavena i Hrvata, što je nekoć bila poznata pozornica na carskom putu gdje su jednom marširali slavni general Marmont i njegovi vojnici.

Mnogi mitovi i legende povezani su s ovom regijom. U modernim vremenima, Vrujina prirodna ljepota bila je omiljena poznatom podvodnom istraživaču, Jacquesu Cousteau, koji je ovdje došao sedamdesetih godina prošlog stoljeća i istražio bogato i tajanstveno podmorje ovog jadranskog dragulja.

Lokalitet nije poznat samo po izvorima slatke vode nego je i dom zaštićenih morskih litica. Ono što posebno osvaja jest pogled na cijeli arhipelag i plaže koje pružaju neopisiv osjećaj mira.

Boutique hotel Vruja, dobitnik je nagrade za izvrsnost

Boutique hotel Vruja, grad vode i vjetra dobitnik je i nagrade za izvrsnost hotelijerske industrije Azije (CMO ASIA) za najbolji boutique hotel prošle godine.

Sadržaji koji jamče pravi odmor

U sklopu hotela gosti mogu posjetiti i uzgajalište riba, tematski park s antičkim artefaktima, dnevnu sobu na otvorenom, restoran na plaži i kafić. Također, gosti mogu uživati u privatnoj kupelji cara Dioklecijana, ali i u jacuzziju s morskom vodom kraljice Teute za koje se vjeruje da je riječ o eliksiru života.

Resort ima četiri apartmana, jedan predsjednički i tri dizajnerska. Uz to, gosti mogu uživati u deluxe spavaćim sobama od kojih svaka nosi ime slavne osobe iz povijesti. Za potpuni ugođaj uživanja ovaj je resort uređen minimalistički s posebnim naglaskom na tradiciju i mediteranski stil koji se savršeno uklapa u energiju koju sa sobom nose Brela. Puno kamena, drvo, prozračnost, bijela posteljina i prirodni tonovi, interijer je koji je sinonim za odmor i smirenje duše.

Osoblje koje šarmira osmijehom

Ovaj skriveni dragulj Jadrana jednako je privlačan obiteljima s djecom kao i poslovnim ljudima. Tu im je zajamčena privatnost, mir, a prostor je posebno prilagođen i za poslovne evente, političke sastanke i korporativne teambuildinge. Za sportaše koji žele aktivan odmor u blizini resorta mogu uživati u planinarenju, raftingu na rijeci Cetini, ronjenju i slobodnom penjanju.

Sve informacije o ovom šarmantnom hotelu možete doznati na stranici.

Tekst: Dijana Ljubanović

Foto: Vruja.com

Učitati još
Zatvori