Skriveni biser Jadrana: Bajova kula je oaza „tihog luksuza“ i mediteranskog duha
Skriveni biser Jadrana: Bajova kula je oaza „tihog luksuza“ i mediteranskog duha

Skriveni biser Jadrana: Bajova kula je oaza „tihog luksuza“ i mediteranskog duha

Tražite pogled koji oduzima dah, izvrsne gastro delicije, kristalno čisto more? Ne morate tražiti dalje – pronašli smo jedno takvo mjesto u Crnoj Gori na desetak kilometara od Kotora, na putu k Herceg Novom. Riječ je o skrivenom mjestu u Dražinom vrtu – oazi tihog luksuza i mediteranskog duha – čuvenoj plaži Bajova kula.

Ako dolazite s kopna, koristeći put koji spaja Kotor i Perast, vidjet ćete prilično nenametljivo mjesto gledajući s ceste. No ako dolazite morskim putem ugledat ćete usidrenu Bajovu kulu sa svim njenim čarima. Kad stignete na odredište i počnete otkrivati čuda Bajove kule, želja da ljeto traje vječno postaje neminovna. Vodimo vas u skriveni biser Jadrana.

Bajova kula
Bajova kula
Bajova kula
Bajova kula

 M.O.R.E  &  M.I.R

Ovdje vrijedi izmišljeno pravilo 3M – miris, more & mir. Miris mora nježno se isprepliće s mirisom autentičnog mediteranskog raslinja. Prizor je koji osvaja sva čula i pruža osjećaj mira i slobode. Terasa Bajove kule savršeno je usklađena s prirodom. Ležaljke od drveta u kombinaciji s ležištem u boji slonove kosti, pružaju savršen komfor. A kameni mol, šljunčana plaža i čisto more ispunjavaju snove najzahtevnijih kupača. Ovdje je svaki trenutak ispunjen uživanjem u nevjerovatnom pogledu na zaljev i osjećaj kao da ste osvojili maleni komadić raja. Na plaži se, pored ležaljki i suncobrana, nalaze i tuševi. Dakle, sve neophodno za savršen odmor.

Bajova kula
Bajova kula

Gastronomska uživanja

Bajova kula je skriveni dragulj Boke Kotorske, pravo remek-djelo koje povezuje luksuz, prirodu i mediteranski duh u jedinstvenu harmoniju. Ovdje se susreću svjetlucave vode, obala obasjana suncem i ukusne delicije, stvarajući nezaboravno iskustvo koje poziva na povratak. Beach bar & restaurant Bajova kula nudi neizostavno gastro iskustvo uz dominantno mediteransku kuhinju i selekciju izvrsnih vina. A tu je i bogata koktel-karta ako ljeti više preferirate takva pića.

Osim toga, Bajova kula nije samo mjesto za uživanje i opuštanje, već i savršeno mjesto za vjenčanja i proslave. Ovdje je lako stvoriti nezaboravne trenutke koji će ostati urezani u sjećanju. Tako je često u predsezoni ili postsezoni idealna za vjenčanja i raskošne proslave.

Bajova kula
Bajova kula

Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: @bajovakula

Učitati još
Zatvori