INSTA(NT) TRAVEL: Bajkovita lokacija u Sloveniji koju želimo posjetiti čim padne prvi snijeg
INSTA(NT) TRAVEL: Bajkovita lokacija u Sloveniji koju želimo posjetiti čim padne prvi snijeg

INSTA(NT) TRAVEL: Bajkovita lokacija u Sloveniji koju želimo posjetiti čim padne prvi snijeg

U našoj rubrici INSTA(NT) TRAVEL donosimo lokacije koje se nalaze u blizini, a koje se zbog njihove prirodne ljepote i atrakcija isplati posjetiti bilo za vikend, bilo na više dana. Osim toga savršene su da ih se zabilježi fotoobjektivom, pa će vam kao takve ostati kao trajna uspomena na predivnu lokaciju koju ste posjetili.

Dolazak zime veseli nas radi blagdana, druženja, adventskih izleta, gledanja filmova uz omiljene kolače, ali i snježnih radosti kojima se vječno nadamo. Međutim ako nas i ove zime snijeg zaobiđe, uvijek se možete odlučiti za zimski izlet nedaleko od Zagreba. Naime Slovenija je idealna destinacije ako tragate za raznim sadržajima i aktivnostima, a pronaći ćete i predivna mjesta idealna za jednodnevne ili vikend izlete. Rezervat Zelenci bajkovito je mjesto u koje smo se zaljubili na prvi pogled, a čim padne prvi snijeg ovo mjesto izgleda uistinu čarobno.

Rezervat Zelenci

Na manje od 3 sata vožnje od Zagreba, na sjevernom dijelu slovenskog nacionalnog parka Triglav, smjestilo se ovo predivno mjesto vrijedno posjeta. Rezervat Zelenci oduševit će vas na prvi pogled. Ljubitelji prirode ovdje će pronaći željeni mir i bijeg od užurbane svakodnevice, a šetnja prirodom i svjež zrak napunit će vaše baterije za novi početak.

Jezero Zelenci nalazi se odmah iza sela Podkoren s južne strane glavne ceste. U ovom prirodnom rezervatu dom su našle mnoge zanimljive biljne vrste, a među životinjama bogato su zastupljeni vodozemci i gnjezdarice. Zbog svoje netaknute prirodne ljepote 1992. godine proglašeno je rezervatom prirode.

Zelenci Kranjska Gora_iStock

Nestvarna priroda

Jezero leži na sjevernom rubu Nacionalnog parka Triglav, na jugu ga okružuje šumoviti Vitranc, a na sjeveru Karavanke. Močvara Drni duga je oko 1200 metara, a na krajnjem zapadnom dijelu močvare nalazi se smaragdnozeleno jezero zbog čega je i dobilo ime Zelenci.

Ono što je posebno zanimljivo jest da se Zelenci zimi ne smrzavaju, njihova konstantna temperatura tijekom cijele godine je oko 6°C. Do jezera i močvarne okolice možete prošetati posebnim drvenim mostom te uživati u svježem zraku i prirodi. Ako jezero poželite vidjeti iz zraka, možete se popeti na obližnji vidikovac i uživati u pogledu. Ovo jezero zimi izgleda još ljepše, stoga je idealna zimska vikend destinacija.

Zelenci Kranjska Gora_iStock

Foto: Instagram, iStock

Učitati još
Zatvori