Magične prirodne terme u Toskani

Italija je uvijek na listi želja. Teško je odlučiti koja je regija privlačnija i koji njeni atributi, no kamo god krenuli pronaći ćete prirodne ljepote, hranu kojoj je teško odoljeti i magičnu atmosferu. I, naravno, gužve jer ipak je Italija jedna od najprivlačnijih svjetskih destinacija, pogotovo ljeti kada se u male gradiće i na plaže slijevaju rijeke turista.

Zato je zanimljivo pronaći male dragulje raspršene po cijeloj zemlji koji još nisu u toj mjeri razvikani da bi posjet bio nepodnošljiv. U tu kategoriju spadaju i Bagni San Filippo u prekrasnoj Toskani koja obiluje prirodnim termalnim izvorima i lječilištima koja su na tim lokacijama nastala.

A post shared by LIN (@__aliine__) on

Bagni San Filippo – za prirodni spa tretman

U vapnencu formirani prirodni bazenčići i vodopadi izgledaju kao tako lijepo i umirujuće mjesto za kupanje i sunčanje. Cjelodnevni spa na otvorenom, u zakrilju šume. Najviše se kupača zadržava na vapnencom okovanoj padini koja je zbog impresivnog izgleda prozvana Bijeli kit – na tom se mjestu miješaju hladna voda rijeke i vruća voda izvora (koja izvire pri temperaturi od 48 stupnjeva) te se voda taman dovoljno rashlađuje za ugodan boravak.

Visoka temperatura izvora garantira da se ovdje možete kupati i kada se vanjske temperature spuste. Na dnu svakog bazenčića, od kojih su mnogi formirani od strane kupača i posjetitelja, nalazi se termalno blato s ljekovitim svojstvima te se s njime možete premazati za zaokruženo spa iskustvo.

Bagni San Filippo nalaze se na 2 sata vožnje od Firence te su stoga idealni za obilazak u sklopu posjeta ovom gradu. Više informacija možete naći ovdje.

Foto: Instagram

0