Kako se provesti poput cool djevojke u Seoulu?

Kako se provesti poput cool
djevojke u Seoulu?

Južna Koreja je kulturna supersila, a njezin glavni grad, Seoul je epicentar kreativne eksplozije. Ovo mjesto je središte vrhunske tehnologije, zanimljive mode, prekrasnog krajolika, a tu su i povijesno važni i tradicionalni gradski detalji koji su tako efektno isprepleteni unutar vibrantne živahnosti grada.

Seul još uvijek nije jedna od prioritetnih azijskih destinacija za svjetske putnike. Dugo je bio u sjeni Tokija iPekinga, ali južnokorejski glavni grad ima mnogo toga za ponuditi, što mnogi možda i ne znaju

Seul zapravo radi nevjerojatan posao u održavanju korejske kulture i tradicije. Tu se posebno ističe Nacionalni muzej Južne Koreje. Prikazuje preko 12.000 artefakata u šest stalnih izložbenih dijelova, uključujući srednjovjekovnu i ranu modernu povijest, kaligrafiju i slikarstvo, kiparstvo i obrt te azijsku umjetnost.

Također, možete iskusiti kulturu iz prve ruke kada lutate kroz područja poput sela Bukchon Hanok, lijepog susjedstva sastavljenog od tradicionalnih korejskih kuća ili hanoka. Ovdje ćete pronaći lijepe kućice s tradicionalnim rukotvorinama, umjetničke galerije, pa čak i tradicionalne čajane kako biste doživjeli  lokalno iskustvo.

No, osim osebujne tradicije i kulture, ovo je mjesto prava magija za ljubitelje gastronomije, noćnog provoda i modernosti. U posljednje vrijeme Seoul su otkrile cool travel blogerice, a pregledavajući njihove Instagram profile, lako je zaključiti kako je južnokorejska prijestolnica sve poželjno mjesto za putovanje i odličan provod.

U nastavku potražite ideje uz koje ćete se provesti poput cool djevojke koja otkriva zanimljiva mjesta jedinstvena baš za ovaj skriveni azijski dragulj.

Posjetite tematske kafiće

Ako postoji jedna stvar koju Seoul ima, to su čudni kafići. Tematski kafići prvi su put došli prije nekoliko godina u okrugu Hongdae u Seoulu. Danas je grad prepun tematskih kafića specijaliziranih za životinje kao što su rakuni, psi, ovce ili merkati. Ostali kafići tematizirani su prema specifičnom crtanom liku, kao što je Hello Kitty ili kafić koji izgleda poput stripa. Bez obzira na temu koju tražite, nećete morati dugo tražiti kafić u Seoulu kako biste pronašli mjesto koje će vas potpuno oduševiti.

Zabavite se na festivalima

Kad god posjetite korejsku prijestolnicu, vjerojatno ćete imati priliku sudjelovati na jednom od brojnih festivala. U proljeće, Yeouido Cherry Blossom Festival je jedan od najpopularnijih događaja za domaće i strance.

Početkom ljeta, Budin rođendan slavi se diljem zemlje uz veliku povorku u Seulu i događanjima u hramovima diljem grada. Mnogi također uživaju u glazbenom festivalu Ultra Korea posvećenom elektronskoj glazbi s korejskim i međunarodnim umjetnicima.

U jesen, popularni Festival vatrometa održava se na otoku Yeouido s pogledom na rijeku Han. Zimi, tok Changgyeonggung ukrašen je sezonskim svjetlosnim ukrasima i popularno je odredište za Božić.

Iskusite noćni život u Seoulu

Seul je živahan grad, pogotovo kada zađe sunce i kada njegova populacija izađe na ulicu i počne zabava. Južnokorejci uistinu znaju kako se zabaviti jer je lokalna kultura noćnog života razvila “sustav stanica” s restoranima gdje možete uživati u vrhunskim večerama koji je prva stanice, a potom ih prate barovi, pubovi, karaoke te hrana i pića u kojima uživaju  Nije rijetkost da se noć u Seulu završi nakon pet ili šest – ili više – različitih “postaja”. Seoul ima mnoštvo zabavnih mjesta za noćni život, uključujući Itaewon, Hongdae i Gangnam.

Zabavite se i s ograničenim budžetom

Unatoč rastućim troškovima života u glavnom gradu Koreje, putnici će otkriti da je još mnogo jeftinije u usporedbi sa Sjevernom Amerikom, zapadnom Europom ili Australijom. Posebno javni prijevoz i obroci u restoranima mnogo su pristupačniji od istočnog korejskog susjeda Japana. Možete pronaći spavaonicu na Airbnbu u Seoulu za samo 10 američkih dolara po noći. To je ono što Južnu Koreju čini izvrsnom destinacijom za odmor u istočnoj Aziji.

Upoznavanje s malo drugačijom modom

Seoul se pojavio kao jedan od svjetski najnaprednijih gradova kada je u pitanju moda. Njegov Fashion Week, koji prikazuje najnoviji ulični stil dizajnera, postao je nezaobilazan događaj za ljubitelje stila s pomakom. Utjecajni događaj održava se dva puta godišnje u ožujku i listopadu te je glavni događaj za etablirane i nadolazeće južnokorejske dizajnere kako bi predstavili svoje ulične modele za sve ljubitelje mode i stila.

Uz kulturna bogatstva i povijesne znamenitosti, uz ovih nekoliko urbanih doživljaja, putovanje u Seoul zasigurno će zauzeti posebno mjesto u vašem dnevniku putovanja.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori