Jeste li za hedonistički odmor u Italiji? Posjetite Apuliju i njene čarobne kuće

Jeste li za hedonistički odmor u Italiji? Posjetite Apuliju i njene čarobne kuće

Palazzo dei Dondoli

Skoro svatko tko sanja o odmoru u Italiji, dosad je na svoju mapu interesa stavio Apuliju. Regija je to na jugoistoku Italije, koja nas već godinama pozdravlja s razglednica iz Italije i intrigira specifičnim bijelim kućicama kružnih tlocrta i stožastih krovova, koje su poznate kao trullo, odnosno u množini trulli. Trulli su karakterični za mjesto Alberobello u apulijskoj pokrajini Bari, koje se zbog ove jedinstvene arhitekture našlo na popisu UNESCO baštine i, posjetite li ovaj gradić, primijetit ćete gustu koncentraciju ovih kućica, koje su načičkane jedna na drugu i čine vrlo pitoreskan prizor.

Čarobna Apulija

No, Apulija je mnogo više od ovih kućica koje su tradicionalan prizor na talijanskim razglednicama. Sugeriramo posjetiti Bari, koji slovi za skriveni dragulj juga Italije, zatim gradove Martina Franca, Brindisi, Foggia, Taranto…

Borgo Canonica

Svaki od njih ima bogatu i fascinantnu povijest, a potpeticu čizme kako Apuliji tepaju mnogi, zaokružuje Salento, poluotok na kojem se smjestio jedan od najljepših talijanskih baroknih gradova Lecce, ali i mnogi manji gradići u kojima se zbog povijesnih veza s Grčkom miješaju jaki talijanski i grčki utjecaji. Apulija, s više od 60 milijuna drva maslina, producira čak 40% maslinova ulja za cijelu Italiju, duga mediteranska obala donosi neke od najljepših pješčanih i kamenih plaža, dok unutrašnjost regije pruža neprekidan pogled na zelene nizine i brežuljke na kojima su se smjestile bajkovite kuće za odmor i vile. U mnogima od njih poželjet ćete odsjesti kako bi otkrili ovu magičnu talijansku regiju, a kako izgledaju, provjerite u nastavku i rezervirajte svoj odmor možda već danas.

Palazzo dei Dondoli

Masseria San Francesco

Don Totu Dimora Storica

Palazzo Siena – Home & More

Borgo Canonica

Foto: Palazzo dei Dondoli, Masseria San Francesco, Don Totu Dimora Storica, Palazzo Siena – Home & More, Borgo Canonica

Učitati još
Zatvori