Alta Badia – mjesto iz snova za sve ljubitelje zimske idile
Alta Badia – mjesto iz snova za sve ljubitelje zimske idile

Alta Badia – mjesto iz snova za
sve ljubitelje zimske idile

Ako ste u potrazi za savršenom kombinacijom snježne idile i saune kako biste proveli najljepši zimski odmor, pronašli smo mjesto za vas, iako je Alta Badia privlačna destinacija u bilo kojoj sezoni. Riječ je o skijalištu i zapanjujućem mjestu smještenom u Dolomitima sjeverne Italije koje će vas oduševiti planinskim zrakom i aktivnostima zbog kojih ćete poželjeti što prije se vratiti u planine.

Otkrivanje talijanskih Alpa

Smještena u planinama Italije u najsjevernijoj pokrajini zvanoj Južni Tirol, Alta Badia zrači autentičnim alpskim ugođajem, poput koliba, zraka, mirisa… Ovo područje u dolini okruženo planinama ima oko 300 sunčanih dana godišnje, što ga čini savršenim mjestom za upijanje vitamina D tijekom cijele godine. Sastavljena od šest malih sela, Alta Badia je ispresijecana travnatim livadama, pašnjacima ovaca, prirodnim rezervatima i drugim mjestima za pješačenje, bicikliranje ili skijanje. Očekujte panoramske prikaze od 360 stupnjeva i krajolik na koji je nemoguće ostati ravnodušan.

Sauna u snijegu

Planirajte da ćete se dobro osjećati dok ste u Alta Badiji upijajući sve spa-tretmane, saune i solarije. Uz širok raspon hotela koji imaju wellness centre, moramo spomenuti i sezonsku saunu uvučenu u snijeg. Teško ćete se moći izvući na skijaške staze sa svim luksuznim ležaljkama koje su lako dostupne.

Mjesto čistog užitka

Nema mjesta u Alta Badiji koje nije savršeno za svaku vrstu osobnosti, sklonosti i interese. Bilo da ste zainteresirani za nešto jednostavno i udobno, ili uživate u luksuzu, sigurno ćete pronaći idealnu planinsku kolibu kao iz filmova koja će vas potpuno oduševiti. Izbacite sve misli o hotelima sa stotinama soba jer većina tih planinskih skrovišta su intimne, ušuškane, osobne i lokacije usredotočene na gostoljubivost.

Alta Badia – vodeća skijaška regija u Italiji

Alta Badia je jedna od vodećih regija za skijanje u Italiji sa 130 kilometara skijaških staza, 53 lifta i pristupom oko 480 skijaških staza u tom području pa vam sigurno neće biti dosadno. Bilo da zadivljujete slalomima ili se držite uživanja u planinskoj hrani, svaki dio ovog mjesta je nadrealan. Najbolje od svega su slikoviti planinarski domovi gdje se možete zaustaviti na zagrijavanju i okrijepiti se ukusnom tirolskom kuhinjom.

Alta Badia_pexels-mark-soetebier

Foto: Instagram (@joonaslinkola), Pexels

Učitati još
Zatvori