Pronašli smo divno imanje u blizini NP Krka idealno za proljetni izlet

Pronašli smo divno imanje u blizini NP
Krka idealno za proljetni izlet

Proljeće nam se bliži, a prirodne ljepote Dalmatinske zagore nakon duge, duge zime zovu nas u nove avanture. U mirnom seocetu nedaleko NP Krka, smjestio se b&b Agroturizam Kalpić koji predstavlja idealno utočište za istinske ljubitelje prirode u istraživanju krških ljepota.

Dvije sestre, Anita i Ivana vode uz veliku dozu ljubavi i strasti ovaj obiteljski b&b, a ove godine obilježavaju 20 godina rada i pripremaju izvrsnu ponudu za svoje goste. Mnogo je razloga zašto provesti odmor na ovome mjestu – ovdje ćemo navesti samo jedan manji dio, a na vama je da sami provjerite.

Agroturizam Kalpić – utočište za istinske ljubitelje prirode

U ponudi je nekoliko različitih jedinica za smještaj: izdvojena kamena kuća za odmor, topli obiteljski apartmani ili dvokrevetne sobe za goste u pokretu. Za vaš well-being nagrada će biti trenutak samoće u sauni, a potom čašica domaćeg vina uz omiljeno štivo u toploj kupki.

Uz medicinsku, relax ili thai masažu vaše tijelo će biti potpunoopušteno. Jutarnja yoga ili yoga retreat se održava po narudžbi za minimalno dvije osobe uz vrhunske stručnjake.

Doručak kod Kalpića je najvažniji dio dana, to znaju svi koji su barem jednom bili ovdje. Uz topli napitak i svježe pripremljeni mirisni, domaći kolač te cvrkut ptica koje su upravo doletjele s juga i vesele se proljeću jednako kao i mi, prepustit ćete se osjećaju mira u ovom tajnom kutku svemira.

Domaća jaja iz vlastitog organskog uzgoja, kobasice, kao i neizostavni domaći pršut te neodoljive marmelade iz vlastite proizvodnje, veganski bruschetti uz mirisno bilje iz mediteranskog vrta i još mnogo toga iz vlastite prizvodnje ili lokalnih OPG-ova doručak je nakon kojeg ćete biti i više nego spremni na nove avanture.

Istražite okolicu i uživajte u prirodi

Uz osnovne pakete smještaja s doručkom, na raspolaganju imate i velik izbor dodatnih sadržaja. Na imanju su u ponudi bicikli za odrasle i djecu koji su idealni za istraživanje prirodnih ljepota. Osim u neposredoj blizini, moguće je istražiti i nezaobilaznu Krku uz desetke slikovitih staza i vidikovaca. Na izlet u obližnje lokacije moguće je ponijeti piknik košaru s domaćim proizvodima i uživati u prirodi na svježem zraku.

Kanjon rijeke Čikole uz šetnicu kao i izlet u kanjon Čikole na via ferratu idealan je za ljubitelje aktivnog odmora i rekreacije, početnike i avanturiste, za uživanje s obitelji i prijateljima. Doživljaj je izvanredan dok prolazite kroz zaštićeni prirodni krajobraz, gdje nema gužve i zaista ćete uživati u prirodnom miru koji nudi ovaj izlet. U okolici Krke postoje i quadovi kojima se može obilaziti dio južnog toka nacionalnog parka – idealno za svakog avanturista.

Pitoreskna šetnica Visovac-Roški slap idelana je za ljubitelje hodanja i aktivnog odmora. Od Visovačkog jezera do Roškog slapa može se i poučno-pješačkom stazom staza Stinice – Roški Slap – Oziđana pećina. Staza obiluje biološkim i geološkim fenomenima, a duga je osam kilometara. 

Vikend je možda prekratak za čitavu listu, ali ovo mjesto je nova lokacija u koju ćete se rado vraćati jer će vaše domaćice Ivana i Anita učiniti sve da se osjećate bolje nego kod kuće.

Foto: Agroturizam Kalpić

Učitati još
Zatvori