Zagreb se našao na vrhu popisa najljepših božićnih sajmova na svijetu

Zagreb se našao na vrhu popisa najljepših
božićnih sajmova na svijetu

Advent u Zagrebu

Tri godine zaredom Advent u Zagrebu proglašavan je najboljim božićnim sajmom u Europi prema anketi čitatelja portala European Best Destination, a sada je dobio priznanje od još jednog portala posevećenog putovanjima. Radi se o stranici Big 7 koja ga je smjestila na visoko treće mjesto najboljih božićnih sajmova na svijetu. Evo što su napisali o njemu:

Ovaj predivan božićni sajam konstantno je bio proglašavan najboljim u Europi i nije teško razumjeti zašto. Cijeli grad preuzima božićni duh, s klizalištem na otvorenom, puno drveća i lampica, a tu je i mnogo zabavnog sadržaja za djecu. S kućicama na kojima ćete pronaći odličan street food i suvenire, ovo je sajam na koji se možete iznova vraćati nekoliko dana zaredom.

Zagrebački Advent iza sebe je ostavio brojne europske sajmove poput onog u Beču, Strasbourgu i Budimpešti.

Ispred njega, na drugom mjestu, našao se jedan u Birminghamu – Birmingham’s Frankfurt Christmas Market. Radi se o jednom od najvećih njemačkih božićnih sajmova izvan Njemačke koji posjećuju ljudi iz svih krajeva svijeta, a kad dođete tamo, bit će vam jasno zašto. Ovdje se možete voziti ukrašenim vrtuljkom i kupovati na preko 80 prekrasnih drvenih štandova dok istovremeno slušate tradicionalne božićne pjesme. Gastronomska ponuda uključuje tradicionalne njemačke specijalitete poput pereca, šnicli, Bratwurst kobasica, kuhanog vina i njemačke pive.

Titulu najljepšeg božićnog sajma prema portalu Big 7 odnio je Christkindlmarkt u američkom gradu Leavenworthu u saveznoj državi Washington. Ako želite osjetiti europsku božićnu vibru, a htjeli biste za praznike otputovati u Ameriku, Leavenworth je mjesto koje vrijedi posjetiti. To je bavarski oblikovano selo smješteno u Kaskadskom gorju, koje za vrijeme božićnih praznika oživi i pruža jedinstveno zimsko iskustvo. Na štandovima ćete pronaći bavarsko pivo, hranu i razne slastice te uživati uz živu glazbu.

Advent u Klovićevim dvorima

Top 5 božićnih sajmova zaokružuju sajam u Beču i sajam u Stellenboschu u Južnoj Africi.

Učitati još
Zatvori