Advent u Ljubljani je najljepša božićna čarolija ove godine

Advent u Ljubljani je najljepša
božićna čarolija ove godine

Janez Zalaznik / Visit Ljubljana

Lampice, lampice, najdraže naše lampice. U srcu nam zaiskri kad grad svijetli. Sve nekako dobiva drugu dimenziju, a još kada možemo otići i istražiti čari susjednih Advenata, kao što je Advent u Ljubljani, to je dobitna kombinacija.

Janez Zalaznik / Visit Ljubljana

Advent u Ljubljani pod nazivom “Svemogući – moć svih”

Danas vam otkrivamo čari Adventa u Ljubljani čija svjetla pretvaraju grad u zemlju iz bajke. Ovogodišnji ukrasi pod nazivom su „Svemogući – moć svih“ koji simbolizira staru slovensku izreku „U stilu je moć“. Tako je projekt od oko 850 skulptura i likova spoj elemenata života, svemira i životnih zajednica koji čine složene sustave. Među novostima je dugi laki lanac koji spaja stabla na obalama Ljubljanice kao metafora povezanosti svih nas. Uz to Ljubljanu će krasiti 10 smreka i 79 stabala koja će se nakon adventa vratiti u prirodu. Ono što nas je oduševilo je ideja da ta stabla ukrašavaju stanovnici i posjetioci Ljubljane i na taj način postaju dijelom cijele priče.

Janez Zalaznik / Visit Ljubljana
Janez Zalaznik / Visit Ljubljana
Luna TBWA/Darko Pavlović – Visit Ljubljana

Što još sve možete doživjeti

Osim svjetlosnog spektakla pripremili su jaslice od slame u prirodnoj veličini, svečanu vožnju brodom po rijeci Ljubljanici, glazbu na ulicama koja će dočarati prošlost na ljubljanskim ulicama i mnoge druge atrakcije.

Ako možda planirate Staru godinu proslaviti upravo u Ljubljani zagarantiran je zadivljujući vatromet koji će osvijetliti nebo iznad Ljubljanskog dvorca.

Nakon ovih prekrasnih prizora sigurni smo da ste bliže odluci za posjet Ljubljani, a do tada u više ovakvih prizora uživajte na njihovom Instagramu.

Luka Esenko / Visit Ljubljana
Janez Zalaznik / Visit Ljubljana
Janez Zalaznik / Visit Ljubljana

Tekst: Dora Olujić

Foto: Visit Ljubljana

Učitati još
Zatvori