Budimpešta ove godine ima najbolji božićni sajam u Europi

Budimpešta ove godine ima najbolji
božićni sajam u Europi

Stranica European Best Destinations i ove je godine provela anketu u kojoj su putnici mogli glasati za najbolji božićni sajam u Europi. Nakon što je Advent u Zagrebu tu titulu osvajao tri godine zaredom (2016., 2017. i 2018.), zbog pravila nije mogao sudjelovati u ovogodišnjem poznatom natječaju.

Više od 280 tisuća ljudi sudjelovalo je u ovogodišnjoj anketi, a najviše glasova dobila je Budimpešta. Točnije, božićni sajam kod Bazilike sv. Stjepana proglašen je najljepšim u Europi.

Božićni sajam kod Bazilike sv. Stjepana

Na božićnom sajmu ispred Bazilike sv. Stjepana pronaći ćete ukusne mađarske i međunarodne specijalitete i atrakcije poput klizališta koje okružuje prekrasno božićno drvce. Sajam je poznat i po spektakularnoj rasvjeti i projekcijama na pročelju Bazilike, a European Best Destinations piše da se radi o najvećem 3D light showu u Europi. Osim titulu najljepšeg, ovaj sajam u Budimpešti dobio je i titulu najboljeg eco-friendly božićnog sajma. Naime, na kućicama se koriste ekološki prihvatljive čaše i šalice te pribor za jelo, a ostaci se recikliraju. Sajam je otvoren do 1. siječnja 2020. pa ga još uvijek stignete posjetiti.

Advent u Beču

Na drugom mjestu našao se Advent u Beču. Beč je već godinama najpoznatija, ali i jedna od najljepših božićnih destinacija gdje ćete s obitelji, prijateljima ili voljenom osobom uživati u blagdanskoj čaroliji. Božićni sajam mjesto je gastronomskog hedonizma gdje možete uživati u mirisima i okusima božićnih kolača, medenjaka, punča i kuhanog vina. Ove godine sajam je otvoren do 26. prosinca.

Advent u Gdanjsku

Advent u Gdanjsku zauzeo je treće mjesto na ovogodišnjoj listi najljepših božićnih sajmova. Smješten u povijesnoj jezgri grada, božićni sajam izgleda kao mjesto iz bajke, a obožavaju ga i turisti i lokalno stanovištvo. Izvanrednu atmosferu gdanjskog božićnog sajma uglavnom stvara jedinstveni krajolik. Centar grada u prosincu se pretvara u čudesno božićno selo gdje možete kupiti razne ukrase i suvenire te uživati u lokalnim delicijama.

@jennysusanneribe

Advent u Bruxellesu i francuskom Montbeliardu zakružuju top 5 ovogodišnjih najljepših božićnih sajmova u Europi. Cijelu listu možete pronaći ovdje.

Foto: Unsplash, Instagram, Advent Bazilika

Učitati još
Zatvori