Otkrijte nevjerojatne svjetske lokacije inspirirane estetikom Wesa Andersona

Otkrijte nevjerojatne svjetske lokacije
inspirirane estetikom Wesa Andersona

Wes Anderson poznat je po svojim vizualno upečatljivim filmovima, savršeno simetričnim kadrovima, pastelnim bojama i karakteristično ‘pomaknutim’ i bizarnim likovima čiji se karakteri često ogledaju u prostoru koji ih okružuje i u kojem se radnja odvija. Ovaj zanimljiv i intrigantan redatelj sa svakim novim filmom budi pozornost javnosti, čak ne toliko zbog naracije samog djela, već zbog vizualnog dojma koje svako njegovo djelo ostavlja.

Upravo ta njegova specifična estetika prije nekoliko je godina nagnala Amerikanca Wallyja Kovala da napravi Instagram profil naziva Accidentally Wes Anderson na kojem objavljuje fotografije stvarnih lokacija snimljenih diljem svijeta koje izgledaju baš kao da su ispale iz nekog Andersonovog filma.

Od Instagram profila do knjige

Osim što je veliki Andersonov obožavatelj, Koval je zaljubljenik u putovanja i arhitekturu pa uz svaku fotografiju koje mu šalju ljudi iz cijelog svijeta, pratiteljima daje kompletnu priču koja stoji iza objekta koji je na njoj prikazan. Koval je sada otišao korak dalje pa je više od 200 lokacija diljem svijeta stavio u istoimenu knjigu koja će svjetlo dana ugledati u listopadu. Osim što slavi Andersonov jedinstven stil, knjiga je svojevrsni atlas zanimljivih i jedinstvenih mjesta koja možete posjetiti u stvarnom životu.

Lokacije se prostiru po cijelom kontinentu, a uključuju stare hotele, bazene, trgovine, kuće, javni prijevoz… Jedna od fotografija u knjizi snimljena je u Nacionalnom parku Krka 1980-tih, a prikazuje drveni štand s palačinkama.

I sam Wes Anderson je oduševljen Kovalovim pothvatom pa je napisao predgovor za knjigu koju će biti moguće kupiti na Amazonu. Do tada, u divnim fotografijama i njihovim pričama uživajte na Accidentally Wes Anderson Instagram profilu…

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori