7 razloga zašto želimo posjetiti Ibizu

Ibiza je drugo ime za nevjerojatne zabave, prekrasne plaže i živopisne, hektične tržnice. Otok je to koji nikada ne gubi na svojoj privlačnosti i koji iz godine u godinu privlači turiste koji od odmora žele više. Rijeke veselih ljudi željnih dobre zabave, novih poznanstava, šarenih koktela i mora koje opija vrckavom energijom… O Ibizi se mašta, uvrštava ju se na bucket liste i ljubomorno se čuvaju uspomene na upečatljivo vrijeme provedeno na ovom mjestu.

Sve što vrijedi istražiti i uvrstiti u itinerar donosimo u nastavku. Potražite glavnih deset razloga zašto bi svatko barem jednom u životu trebao posjetiti ovaj party hot spot na jugu Europe.

Slikoviti horizont

S tirkiznom vodom i bijelim pijeskom koji se šire vašim vidokrugom, Ibiza s pravom nosi epitet najpopularnijeg odredišta među slavnim i ljudima željne zabave. Svake godine ovaj otok ugosti oko 2,8 milijuna turista. Prekrasna arhitektura, očaravajuća obala i ljepota mora – sve je to dovelo do uvrštavanja Ibize na popis mjesta svjetske baštine.

Plaže na kojima bismo najradije ostali zauvijek

Ne nedostaje prelijepih plaža na Ibizi, bilo da tražite duge meke pjeskovite plaže ili prekrasne uvale, zajamčeno ćete pronaći savršeno mjesto za užitak. Na Ibizi imate na raspolaganju više od 30 plaža – od obiteljskih plaža do modernih područja prepunih zabavnih barova.

Božanstveni zalasci sunca

Nije nikakva novost da su zalasci sunca na Ibizi toliko božanstveni da opijaju svakog promatrača. Miješanje boja i posebna svjetlost nudi idealnu priliku za opuštanje dok se nebo pretvara u spektar crvene, narančaste i ružičaste boje. Mnogo je mjesta i dosta barova uz obalu koji su idealna ishodišna točka za ovaj spektakularni fenomen, a dobra je ideja i uživati u pogledu u čamcu?

Bajkovitost starog grada Ibize

Dalt Vila, poznata i kao Ibiza Town, jedan je od najslikovitijih gradova i nevjerojatno mjesto za lutanje. To je dom stare luke i povijesnih gradskih bedema, koji su izgrađeni u 16. stoljeću kako bi se obranili pred Turcima, dok je utvrđeni Gornji grad (Alta Vila) vodeći primjer renesansne arhitekture i proglašen je UNESCO-vom svjetskom baštinom.

Doživite najzabavnije noćne klubove na svijetu

Ibiza je izumila beach barove i klubove kakve danas prepoznajemo u cijelom svijetu. Stoga postoji razlog da se otok može pohvaliti nekim od najboljih, od super cool chic mjesta do vibrantnih partyja, a sigurno postoji klub na plaži koji odgovara vašem raspoloženju.

Gastronomija

Ako ćete plesati do izlaska sunca, vjerojatno je dobra ideja provjeriti imate li na raspolaganju ukusna i energična jela prije nego što krenete na pohod u barove i klubove. Ibiza ima izvrsnu kulinarsku scenu, prepunu svježeg mediteranskog voća, povrća, mesa i posebno svježe ribe i morskih plodova. Funky tapas barovi nalaze se na svakom uglu, ali upustite se u avanturu i istražite mjesta gdje možete kušati eklektične spojeve na tanjuru gdje se spajaju različiti trendovi i tradicionalna jela iz cijelog svijeta.

Uspješna umjetnička scena

Ibiza odavno privlači velik broj umjetnika, a to je rezultiralo vrlo aktivnom umjetničkom scenom na otoku. Kao i neke izvrsne galerije suvremene umjetnosti, svake se godine na otoku održava mnogo umjetničkih događanja.

Foto: Pexels, Pixabay

0