5 romantičnih mjesta u Rimu koja morate posjetiti sa svojim partnerom

5 romantičnih mjesta u Rimu koja morate
posjetiti sa svojim partnerom

@doyoutravel

Ako želite da vaša ljubav cvjeta usred bogate povijesne baštine i nadrealnih kulturnih ikona, onda je Rim mjesto koje morate posjetiti. Postoje nevjerojatno romantična mjesta u Rimu za svaku vrstu para.

Na talijanskom putovanju odaberite najromantičnije detalje u Rimu i istražite najbolje gradske točke sa svojom boljom polovicom. Od dugih šetnji u sumrak do razgledavanja Rima, ovdje se nudi širok izbor aktivnosti za zaljubljene parove.

Ako želite proslaviti svoj medeni mjesec u Italiji i planirate istražiti njegov prekrasni grad Rim, ovaj mali vodič će vas odvesti na mjesta gdje vaša ljubav može procvjetati i rasti.

Fontana Trevi – Neka ljubav cvjeta usred barokne umjetnosti

Fontana Trevi, smještena na kraju Aqua Djevice, oblikovana je kao monumentalni slavoluk. To je najveća barokna fontana u Rimu, visoka 25,9 m i široka 19,8 m. Mramorni kip Neptuna – Boga mora, omeđen s dva Tritona, spektakularnim umjetničkim djelima i baroknom umjetnošću, privlači turiste, a osobito parove, što ga čini jednim od romantičnih mjesta u Rimu. Možete vidjeti parove koji se šetaju trgom ispijajući koktele u kafićima.

Bacite kovanice u fontanu za sreću za vas oboje i uživajte u zapanjujućim efektima svjetla i sjene. Najbolje vrijeme za posjet fontani Trevi je rana večer kada se plava večernja svjetlost stapa s fontanom i svijetlim uličnim svjetlima koja stvaraju romantičnu scenu.

@freeoversea

Pincio- Zaboravite na svijet u blaženo mirnom vrtu

Ako vam je na pameti spokoj i blaženstvo, onda provedite nekoliko ugodnih trenutaka sa svojim voljenim u Pincio Vrtu. Ovdje uživajte u pogledu na trg Piazza del Popolo odakle se pak pruža prekrasan pogled na baziliku sv. Petra i brdo Gianicolo.

Bujni zeleni vrt, spektakularan pogled na Rim, mirne šetnice povezane s Ville Borghese preko pješačkog mosta, vodenog sata i obeliska, neke su od divnih čari ovog mjesta. Ovo je doista jedno od nevjerojatno romantičnih mjesta u Rimu koje će vas inspirirati na vječnu ljubav.

Odvedite svog partnera na romantičan sastanak u mirnom kafiću, zajedno vozite bicikl, uživajte u prekrasnom zalasku sunca s vrtne terase…

@giulia_iktsuarpok

Rooftop bar hotela Raphael – uživajte u romantičnom druženju s prekrasnim pogledom

Bar na krovu hotela Raphael jedan je od najromantičniji mjesta u Rimu dje možete uživati u večeri s vašim dragim. Može se uživati u nadrealnom pogledu na gradski pejzaž i zapanjujućim pogledima na spomenike, a za vrijeme zalaska sunca prizor je krajnje panoramski. Uživajte u čaši pjenušavog vina i upijte ljubav.

@Arnelle

Ponte Sant Angelo – Poljubite se na mostu kako biste izrazili svoju ljubav

Ponte Sant’Angelo ili “Most anđela” je spektakularan most izrađen od mramora koji se može pohvaliti svojom skulpturom, arhitekturom i veličinom. Sa skulpturama Petra i Pavla na ulazu, most preko rijeke Tiber nudi upečatljiv pogled na Castel Sant’Angelo. Ovo je jedno od tajnih romantičnih mjesta u Rimu poznato kao omiljena destinacija za ljubljenje.

Uživajte u romantičnoj šetnji s rukom u ruci preko mosta i promatrajte svjetlucave nijanse sumraka u vodi.

@davidpinto_

Španjolske stube – mjesto savršene romantike nakon zalaska sunca

Jedno od najromantičnijih mjesta u Rimu, Španjolske stube su također jedno od najpopularnijih turističkih mjesta u Italiji. U početku su bile izgrađene kako bi povezao španjolsko veleposlanstvo Bourbon s francuskom crkvom Trinità dei Monti. Popularna romantična komedija Roman Holiday u kojoj glume Audrey Hepburn i Gregory Peck snimljena je ovdje. Ovo je poznato turističko odredište Rima i postaje mjesto intenzivne romanse nakon zalaska sunca.

Provedite intimno vrijeme sjedeći na stubama i zajedno posjetite Piazza di Spagna i Fontana della Barcaccia.

@renatabota

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori