5 mjesta u Europi koje bi svaki ljubitelj gina trebao posjetiti

5 mjesta u Europi koje bi svaki
ljubitelj gina trebao posjetiti

Bez lažne skromnosti moglo bi se reći kako je svijetom zavladala prava gin euforija. Svaka dobro zamišljena zabava u posljednje vrijeme gotovo da nije mogla proći bez ovog alkoholnog, a opet vrlo osvježavajućeg pića koji se jednako često pije sam kao i u kombinaciji s drugim pićima. Ovaj vremešni Britanac potpuno je osvojio srca hedonista daleko izvan granica odakle potječe. Ono što je posebno zanimljivo, povećava se i broj gin craftera koji osim što obožavaju okus gina, proučavaju proces njegovog nastajanja pa primjenjuju naučeno u praksi kreirajući nove okuse gina.

Osim što je ukusan, gin je i vrlo ljekovit, ukoliko se konzumira u razumnim količinama, naravno. Stoga, brojna mjesta posebno su se specijalizirala upravo za gin. Uz ovo piće uvijek je povezana neka zanimljiva priča i njegova fantastična moć transformacije pa je i zbog toga zabava uz gin zajamčena.

Europljani su se posve jasno opredijelili za gin dodijelivši mu titulu pića za posebne prilike. A ukoliko ste na putovanju, gotovo je svaki trenutak posebna prilika. Zato je odlična vijest što se europski hotspotovi za gin kriju u najljepšim europskim gradovima. Ukoliko ste strastveni ljubitelj gina i putovanja, spojite ova sitna zadovoljstva i u svoje putovanje uklopite uživanje u ginu sa stilom. Posjetite lijepa mjesta koja kriju najbolju gin recepturu.

Valencija, Španjolska

Grad umjetnosti i znanosti opet je spojio osjećaj za lijepo pomiješavši ga sa znanjem i kreativnošću u zanimljiv koktel. Tko treba piti mimoze kad imate agua de valencia? Ovo piće s potpisom nikad nije kompletno bez dobitne kombinacije kave, sokova od naranče, votke i gina da bi ga začinilo. Prebacite se u Colstercol u Valenciji kako biste plesali cijelu noć i uživali u temperamentu juga Europe. Ovo je mjesto gdje se gin posebno isitiče, a cijela atmosfera je tako magična.

Firenca, Italija

Ovaj je grad poznat po svom umjetničkom značaju i arhitekturi pa nije iznenađenje kako se upravo u Firenci u prelijepoj ambijentu pije najposebniji gin. Jednostavnost je ključna kada se pije Negroni – kombinaciju gina, vermuta i Camparija s narančinom korom. Dovoljno je napraviti trik i rashladiti se ovim ukusnim pićem kako bi vam dan bio izvrstan. Caffè Cavalli, dizajnersko utočište, poslužuje izvorni recept od 1919. godine kako bi svi uživali.

Objavu dijeli W&P (@wandpdesign)

Pariz, Francuska

Sve je uvijek sofisticirano i čarobno u Parizu, a French 75 ne razlikuje se od tog standarda. Kao najstariji koktel u Europi kombinacija šampanjca, gina i limunade ugasit će žeđ na tako profinjen način. Izvorni recept Harrya MacElthonea iz Prvog svjetskog rata dostupan je za probanje u Harryju New York Baru u Parizu. 

Poole, Velika Britanija

Ovdje ćete uživati u krstarenju malom brodicom koja će vas odvesti na pravu gin pustolovinu. Naime, ovo je pravo mjesto za istinske zaljubljenike u gin jer tu možete saznati sve o proizvodnji gina, družiti se uz vrhunsku hranu i prave britanske varijante craft gina.

Valenca, Portugal

Gotovo da nema mjesta na svijetu gdje gin nije dostupan. Ali nema boljeg mjesta za putovanje i isprobavanje od mjesta odakle potječe gin tinto. Slatko-kiselog je okusa, a crveno-ružičasta nijansa dodaje mirisne note svježih crnih bobica voća, timijana i metvice za veliki užitak.

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori