3 top destinacije za istinske ljubitelje kave: koja najviše odgovara vašoj osobnosti?

3 top destinacije za istinske ljubitelje kave: koja najviše odgovara vašoj osobnosti?

Možete li zamisliti život bez kave? Što bi nas ujutro budilo da se nije dogodio onaj jedan Etiopljanin koji je slučajno vidio kozu koju pleše? Kakav Etiopljanin, otkud koza i kakve to veze ima s kavom, vjerojatno se pitate?

Kratka priča jedne kave

Ovo divno voće (jer, kava zapravo spada u obitelj voćki) od kojeg se nekad radilo vino (sigurno niste ni to znali), zapravo je otkrio jedan pastir, oko 800. godine u Etiopiji. Legenda kaže da je pastir ugledao kozu koja je, nakon što je obrstila grm kave, počela plesati. A nakon što je on sebi napravio napitak od tih bobica, započela je era ispijanja kave.

A jeste li znali da je kava godinama bila zabranjivana? I to čak 5 puta. Prvo su je optužili da potiče radikalno razmišljanje, pa su je proglasili sotonskom, pa su je zakonima zabranjivali dok se jednostavno više nisu mogli boriti s njom, jer su je potajno pili i velikani s dvorova.

Centralna i južna Amerika, čarobna snaga prirode i izgubljenih naroda

Pa iako je Etiopija rodno mjesto kave, zapravo je tek 7. najveći proizvođač kave na svijetu. Centralna i južna Amerika područja su na kojima se uzgaja kava sa savršenim rasponom okusa. Nadmorska visina pogoduje savršenoj kiselosti, a zbog idealne temperature zrna kave su vrhunske kvalitete.

Međutim, kao što određeno mjesto pogoduje kavi, tako određena lokacija pogoduje i različitim tipovima ljudi. Znate li koja zemlja najbolje odgovara vašoj osobnosti?

Odaberite čarobnu zemlju kave i saznajte što ona govori o vama

Uvijek vitalnim, nasmiješenim ljudima očito itekako odgovara podneblje središnje i južne Amerike. Ali nije svako mjesto isto. Iako je razlika tek nekoliko kilometara udaljenosti, svaka od njih nosi svoju priču i ističe ono najbolje u kavi i njezinim žiteljima.

PERU – prekrasna zemlja, netaknuta priroda, savršena kava

Ova tajanstvena zemlja Inka, zemlja je prekrasnih slikovitih krajolika: Ande, najsuša pustinja na svijetu, vlažne prašume, dražestan svijet ljami i alpaka. Peruanska kava poznata je po uzgoju na malim plantažama na velikim nadmorskim visinama, što osigurava autentičnu peruansku aromu. Tamo se nalazi idealna kava za ljubitelje snažnih okusa.

Ako ste odabrali Peru, definitivno ćete zavoljeti i NESCAFÉ Dolce Gusto Peru, koji će vas očarati aromom sladića, finog ružičastog papra i pupoljaka crnog ribiza. Jer ste osoba koja točno zna što želi i ne spušta ljestvicu kvalitete nizašto. Ne otvarate se bilo kome i itekako znate prozreti lažne ljude oko sebe. Znate uživati, pa čak i ako to znači da uživate sami, što vam zapravo potajno i više odgovara.

HONDURAS – čudesne životinje, prekrasno more, arheološka čuda

Zapanjit će vas svijet starih Maja, ali i savršeno bistro more uz pješčane plaže. Ova je zemlja najmanje razvijena, ali je zato najviše sačuvala mističnost povijesnog razvoja. Tropske ciklone i jake kiše na ovoj nadmorskoj visini pogoduju razvoju vrhunske kvalitete kave. Ovdje se uzgoju kave posvećuje velika pažnja, pazi se na sve procese, sezonu i kvalitetu tla.

Stoga, ako čeznete za šalicom vrhunske kave, spravljene od arabica zrna najbolje kvalitete, oduševit će vas jači okus NESCAFÉ Dolce Gusto Honduras, oplemenjen aromom meda, crne čokolade i slada. Jer vas odlikuje mistična energija i visoka inteligencija. A često vam se dogodi i da imate osjećaj kao da ste ispred svog vremena. Zdrava prehrana, bavljenje bilo kakvim sportom i kvalitetno odmaranje, za vas je uvijek na vrhu prioriteta.

KOLUMBIJA – izgubljeni drevni gradovi, bujne šume, plantaže kave

Netaknuta obala, zagonetna Amazona, skrivene arheološke ruševine i kamene kolonijalne zajednice. I kava, zlato s Anda. Oblaci, drveće i grmovi banana štite osjetljive grmove kave od jake topline i oštrih planinskih vjetrova. A posebna se pažnja posvećuje žetvi.

Ako je Kolumbija zemlja koja vas očarava više od ijedne, onda će vas očarati i intenzivna aroma NESCAFÉ Dolce Gusto Colombia nježan lungo s notom prženog badema i muškatnog oraščića. Volite gorke okuse, volite odmjerene stilove i ljude. Puni ste pokretačke energije, koja ljudima oko vas ponekad smeta, ali to je njihov problem. I ne, to ne znači da ste hladni i bezosjećajni. Baš suprotno, itekako ste strastveni, znate gdje idete i u tom smjeru istupate snažno.

Foto: Nescafe Dolce Gusto, Instagram

Učitati još
Zatvori