Prvi Organic Funky Food & Film Festival u Zagrebu

Od petka 11. do ponedjeljka 14. rujna na Trgu Petrice Kerempuha na Opatovini priprema se festivalska poslastica za sve ljude dobre volje koji kvaliteti namirnica u svom tanjuru poklanjaju dužnu pažnju: prvi Organic Funky Food&Film Festival (OFFF Festival). Osim organskog voća i povrća te drugih zdravih proizvoda sa prepunih klupa (ipak je rujan!), posjetitelje očekuju vrhunski filmovi s tematikom hrane i kuhanja (ima i Oscarovaca!), predavanja i radionice na temu zdrave ishrane (od zelenih sokova, veganstva i makrobiotike do uživanja u organskoj čokoladi i raw food nepečenim tortama), pa sve do vrhunske žive svirke u funky i jazzy maniri kao glazbene podloge za druženje i razgovor o zdravom življenju i ishrani – uz čašu organskog smoothieja.

offf3

Nastao kao plod suradnje već legendarnog Malog placa – mjesta susreta, druženja, kušanja, informiranja te razmjene zdrave hrane, ljudskosti i kreativnosti, Kinookusa – najstarijeg aktivnog food film festival u Europi koji vjeruje da je uživanje u hrani i gledanje filmova najljepša isprika za susret s novim ljudima, te Potepuha – kultnog zagrebačkog bara koji ove ljetne sezone na svojoj terasi ugošćava preko 100 dana raznolikog festivalskog programa,

OFFF Festival je nenamjerna alternativa sličnim događanjima, na kojem ćete uz uživanje u filmu grickati čips od kelja umjesto kokica, te srkati organski smoothie umjesto gaziranog pića. Naravno, u izobilju će biti i druge organske hrane, od vegetarijanskog cateringa do pašte, šalše i sira naribanog u vaš tanjur direktno sa štandova eko OPG-a.

offf1

U četiri festivalska dana na svoje će doći i oni koji zdravu ishranu neraskidivo vezuju i uz vježbanje tijela, jer će biti i npr. besplatnih satova yoge te uvoda u Ayurvedu kao komplementarnog znanja/sustava preventivne brige o zdravom tijelu i duhu. Za one koji više vole zdravo (ne)kuhati ili već razmišljaju o zimnici, tu su radionice o npr. izradi raw torte bez kuhanja, kako spremiti voće u boce bez umjetnih konzervansa i aditiva, ili pak o izradi pekmeza, džemova i slatkih namaza na jednostavan i maštovit način.

offf2

Sva predavanja, radionice, filmske projekcije i koncerti besplatni su za sve posjetitelje, a svatko je pozvan da u nedjelju na piknik ponese i neku svoju delikatesu od kuće – i podjeli je sa drugim posjetiteljima. Festivalski će program na Trgu Petrice Kerempuha svakoga dana počinjati u 17 sati, a trajati sve do 02 iza ponoći, do kada je radno vrijeme Potepuha. Više informacija pronađite na Facebook stranici festivala.

0