Bili smo u prvom hrvatskom Cat Caffeu i super je

Bili smo u prvom hrvatskom Cat
Caffeu i super je

Cat Caffe

Otkako se proširila vijest da će u Zagrebu uskoro postojati mjesto u koje ćete moći doći popiti kavu i usput maziti mace koje tamo žive, stvorio se apsolutni hype. U nekoliko dana prvi hrvatski cat café našao se na prvom mjestu liste želja svih ljubitelja životinja koji ga jedva čekaju posjetiti. Baš kako su vidjeli (ili možda posjetili) slična mjesta u Japanu, Španjolskoj ili nama najbližoj Ljubljani.

cat-caffe-14

Cat Caffe u centru Zagreba

I došao je taj trenutak, vikend uoči svečanog otvaranja Cat Caffea. Mi smo, oduševljeni novošću, također požurili zaviriti u ovo simpatično mjesto, a već u ponedjeljak, 16. listopada, moći ćete svoj Ca-purr-cino popiti u Kušlanovoj 6. Da, u Cat Caffeu će se (između ostalog) služiti napitci koji dijele jednu zajedničku temu – mačke. U simpatičnom prostoru u tihoj uličici sakrio se ovaj tematski kafić kojeg od ostalih izdvaja upravo to, mace s kojima se tamo možete poigrati, možete ih maziti ili ih jednostavno pustiti da vam spavaju kraj nogu. Mace su, naime, potpuno slobodne, kreću se prostorom kao da ste u nečijem domu.

cat-caffe-12

Supružnici Maja Mudrovčić Garvan i Domagoj Garvan prvi su Cat Caffe odlučili otvoriti jer je Zagrebu, za razliku od drugih svjetskih metropola, nedostajalo baš takvo jedno mjesto. I sami vlasnici nekoliko mačaka te veliki ljubitelji životinja odlučili su se upustiti u borbu s hrpom papira i birokracijom kako bi ostvarili svoju ideju. To, naime, nije nimalo lako, jer je dobiti dozvole za ugostiteljski prostor u kojem ujedno obitavaju životinje recept za stotine prepreka; tim više što su prvi kafić tog tipa na tržištu.

cat-caffe-naslovna

cat-caffe-10

Razgovarali smo s Marijom Brezak koja nam je otkrila da je ideja rođena na brojnim putovanjima i posjetima upravo ovakvim kafićima. Prvobitna želja bila im je da se mace mogu udomljavati direktno iz Cat Caffea, no to je zbog trenutnih zakona omogućeno isključivo skloništima za životinje. Tako da je trenutnih 7 četveronožnih stanovnica kafića posvojeno iz udruge Faun Kutina, a Cat Caffe će s njom i udrugom S.O.S Cat iz Zagreba nastaviti surađivati promovirajući udomljavanje svih životinja, ne samo mačaka.

cat-caffe-15

cat-caffe-16

Kafić u kojem možete piti kavu i maziti mace

Frieda, Poussey, Big Boo, Flaritza, Crazy Eyes, Taystee i Nicky dobile su svoja imena prema likovima serije Orange is the New Black i već su se u novom prostoru sasvim udomaćile. Sve su mace socijalizirane međusobno, nisu plašljive i pitome su u društvu nepoznatih ljudi koji će u velikom broju defilirati kroz Cat Caffe. To su bile neke od stavki koje su morale biti zadovoljene prije otvaranja samog kafića jer je na prvom mjestu njihovo fizičko i psihičko zdravlje. Neke, poput najmlađe Flaritze, čak će vam i s guštom skočiti u krilo tako da nikad ne poželite otići!

cat-caffe-3

Mace su sterilizirane i prošle su period prilagodbe u kojima im je uvelike pomogao custom made namještaj novog hrvatskog brenda za ljubimce Pawsome, Mao-Mao penjalice i grebalice, ZOO City hranilice i druga pomagala te brojne igračke s kojima ćete ih i vi moći zabavljati. Sada se lijeno protežu na svojim već odabranim omiljenim mjestima, onako kako samo mačke znaju.

cat-caffe-2

Novo najdraže feel good mjesto

Maja i Domagoj su oko sebe okupili veseli tim ljubitelja životinja, a topla prijateljska atmosfera osjeti se već s prvim korakom u prostor Cat Caffea. Osim ugodnog interijera iza duplih vrata (obavezno kod ulaženja i izlaženja obratite pozornost da neka od maca ne šmugne na ulicu!), uređena je i terasa koja će biti u punoj funkciji na proljeće. Mace se već sad sunčaju u zatvorenom dijelu – prava antistres terapija za sve.

cat-caffe-6

Cat Caffe u budućnosti priprema razne zanimljive akcije i druženja, čim se četveronožne čuvarice kafića u potpunosti prilagode. Pratite ih na službenom Facebook profilu, a veseli tim čeka vas u Kušlanovoj 6 od ponedjeljka!

cat-caffe-7

cat-caffe-13

cat-caffe-1

cat-caffe-4

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori