Proljeće u Velvet caféu

Izlozi zagrebačkog caféa Velvet u skladu s godišnjim dobima redovito mijenjaju svoje ruho. Dolaskom proljeća došlo je i vrijeme da prozori dobiju svoj proljetni izgled s prepoznatljivim potpisom Saše Šekoranje. Kao motiv je odabrano proljeće čija se priča sad proteže preko izloga i “bijelog” i “crnog” Velveta, a toplije vrijeme izvuklo je na ulicu i omiljenu terasu Zagrepčana u Dežmanovoj ulici.

velvet cafe

Prozori bijelog Velveta iscrtani su bijelim crtežima livada, trava, proljetnog cvijeća, a ispisani su i prekrasni stihovi Luke Paljetka o proljeću iz zbirke pjesama “Ne pišem pjesme nigdje nego tu gdje me stignu”. Crni Velvet je osvanuo pun propupalih grana lijeski, grana vrbe, a terasa je u malim drvcima trešnje, sve zeleni i pupa… “Želja nam je kad sjednete u Velvet da pomislite da ste u nekom divnom, proljetnom vrtu prepunom mirisa i bilja, a takvu kulisu Saša uvijek zna napraviti i najbolje dočarati”, otkrivaju u Velvetu.

velvetizlozi3

Ovu proljetnu priču popratit će i slatke delicije poput torte od limuna i vanilije, košarica od voća, torte od sezonskog voća, ali novi osvježavajući napici i sokovi u kojima će se moći uživati u svježem novom okruženju.

velvetizlozi6

velvet cafe

velvet cafe

velvet cafe

velvet cafe

velvet cafe

velvet cafe

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

0