Ovog proljeća uživajte u aktivnostima na otvorenom

Ovog proljeća uživajte u
aktivnostima na otvorenom

Mnogima je upravo proljeće omiljeno godišnje doba. Raskošna priroda, topliji i vedriji dani i puno poticajne energije učine svoje. Zato se proljetni mjeseci s takvom lakoćom uvuku pod kožu i uvrste na popis najdražeg razdoblja u godini.  Mnogi će, stoga, već u ovim prvim danima proljeća izaći iz kuće i početi s tjelesnim aktivnostima te druženjima na otvorenom. Sada je vožnja bicikla, šetnje, ispijanje kava na osunčanim terasama i društvene igre na balkonu nepresušni izvor dobre volje i zabave.

Nakon usporene zimske energije, dolazi idealno vrijeme za druženje s najmilijima. A mnogi imaju i više motivacije da tijekom dana obave mnogo više aktivnosti nego ranije. Kao što se priroda budi, tako se bude i ljudi spremni na nove izazove.

Ususret vikendu, isplanirajte svoje slobodno vrijeme na najbolji način i uživajte u proljeću.

Ne preskačite večernju šetnju

Proljetne večeri su čarobno doba dana. Mirno je, svježe i idealno vrijeme za šetnju poslije večere. Uživajte u zalasku sunca kada grad tone u san i kada okolinom prevlada mirna energija koja će vam pomoći da i vi umirite svoje misli.

Hranite  životinje

Ptice, vjeverice, patke i još mnogo simpatičnih stvorenja ponovno pokazuju svoja lica u ovo doba godine i možete se kladiti da su svi gladni. Dajte im besplatan obrok i ptiuštite si priliku gledati prirodu u akciji. Napravite hranilicu za ptice i uživajte u povezivanju s prirodom.

Obogatite društveni život

Čim temperature porastu, koncerti na otvorenom i drugi nastupi počinju ispunjavati kalendare. Uzmite pokrivač ili rasklopnu stolicu i uživajte u zabavi pod zvijezdama.

Idite kampirati

Spakirajte torbu, zgrabite šator i postavite kamp. Nije važno ako ste izašli iz grada ili u vlastito dvorište. Postoji samo nešto za reći o spavanju pod zvijezdama. I proljeće je idealno vrijeme za to. Prije nego što je vrućina prevelika i nema još previše kukaca u zraku, uživanje u prirodi pod vedrim nebom, sasvim je solidna nagrada koju sami sebi možete podariti.

Uzgajajte  vrt

Ako želite uživati u vrtu cijelo ljeto, sada je vrijeme da pripremite tlo za sadnju, prikupite sjemenke i sadnice i stvorite svoj mali zeleni, mirisni kutak. To će vam ujedno biti sjajna antistres terapija, a kroz vrtlarenje možete steći i zavidnu kondiciju.

Plešite na kiši

Ako to još nikada do sada niste napravili, sigurno to želite. Proljeće je prepuno pljuskova i svježine pa sljedeći put ne promatrajte samo kišne kapi kroz prozor. Navucite par gumenih čizama, izađite iz kuće i zaplešite kao da ste glavna zvijezda filma.

Roštilj

Idealan i tako jednostavan način da se još više povežete s dragim vam ljudima. Osim što će hrana biti ukusnija, provest ćete cijeli dan na svježem zraku i uživat ćete u dobrom raspoloženju upijajući proljetnu toplinu i miris rasvjetanih krošanja. Sve su to neprocjenjivi trenuci za koje vam je potrebno samo malo proaktivnosti da bi vas posve usrećili. Stoga, ne gubite vrijeme i već danas dogovorite proljetne aktivnosti.

Foto: Unsplash, Pexels

Preporuka

Zatvori