Prirodne ljepote Toscane u novoj
organskoj kozmetici

Biofficina Toscana, eko-organska kozmetika iz prelijepe Toscane, nešto je što se stvarno isplati osjetiti na vlastitoj koži! S obzirom da je koža naš najveći organ, kao takvu bi je trebali i tretirati. Preparativna kozmetika koju koristimo morala bi sadržavati prirodne i zdrave sastojke koje bismo mogli unijeti u organizam.

biofficina4

Međutim, to bi bilo vrlo teško i nepraktično, jer bi takva kozmetika imala vrlo kratak rok trajanja. S druge strane, tko danas ima vremena svakodnevno pripremati kozmetiku, u doba kad jedva stignemo pripremati hranu? Upravo iz tih razloga treba pomno odabrati proizvođača čiju kozmetiku koristimo, što nije jednostavno, kraj svih blještavih pakiranja s obećavajućim sloganima i popisom sastojaka za koje ni ne znamo što su. SLS, parabeni, nikal i aluminij, svakako su sastojci koje naša koža ne odobrava! Sve su to razlozi zbog kojih bi se ova vrhunska organska kozmetika mogla naći i u vašim rukama.

biofficina3

Biofficina Toscana, tvrtka koja uistinu ‘ima svoju priču’ prilikom proizvodnje, posebnu brigu vodi o svojim sirovim materijalima i aktivnim komponentama, koristeći biodinamičke ekstrakte i patentirane sastojke, zajedno s najfinijim lokalnim, organskim materijalima. Pakiranja nisu samo lijepa, već zadovoljavaju standarde održivosti i praktičnosti, te su u potpunosti napravljena od reciklicirajuće plastike, dizajnirana za kvalitetu, laku upotrebu i adekvatno očuvanje sadržaja.

Važno je napomenuti da postoje mnogi proizvođači koji olako prezentiraju svoje proizvode kao prirodne ili bio, a da oni to ustvari nisu. Ako se osjećate zbunjeno i ne znate zašto su tolike razlike u cijenama među pojedinim proizvođačima, niste jedini. Kako razlikovati prirodne proizvode od onih koji to nisu? Uz pomoć certifikata. Certifikati su sredstvo diverzifikacije koje podiže standard pa i cijenu proizvoda, samim time što su skupi, a kazne u slučaju kršenja nekih uvjeta za dobivanje ili održavanje istih, još skuplje.

biofficina2

Biofficina Toscana mirisne svjećice

Eko-organska kozmetika se proizvodi pridržavajući se liste sastojaka koji nisu dopušteni (PEG, parabeni, vazelin, silikoni, SLS, SLES, umjetna bojila, itd.), bez upotrebe GMO-a, upotrebljavajući sastojke iz certificirane organske i biodinamičke poljoprivrede. Certifikat u skladu s međunarodnim ‘Nije testirano na životinjama’ standardom koji postavlja kriterije za ‘cruelty-free’ testiranje, kako individualnih sastojaka tako i konačnog proizvoda, također ima svoje mjesto na bočicama Biofficine Toscana. Prije spomenuti patentirani sastojci, vrlo su bitni pokazatelj visoke profesionalnosti, kvalitete i standarda Biofficine Toscana. Uviox®, Oleox®, Hydropom®, Phytaluronate®, Iricalmin, PoreAway, sve su to posebne kombinacije sastojaka koje su specijalni Biofficinini patenti.

biofficina

Biofficina Toscana miris za dom

Biofficina Toscana nudi mnoštvo proizvoda, među kojima bi svi članovi i uzrasti jednog kućanstva mogli naći ponešto za sebe. Linije koje prestavljaju su: njega lica, njega tijela, njega kose, linija za muškarce, linija za bebe te linija za dom. Proizvodi su vrlo specifični i svaka linija ima barem po jedan proizvod koji je jedinstven u odnosu na druge proizvođače, poput peelinga za usne, kreme za usne, univerzalne blage pjene za lice, tijelo i intimnu njegu, dvofaznog tonika za lice itd.

A ako se registrirate na stranici www.bio-svijet.hr, imate 20% popusta na cjelokupnu liniju Biofficina Toscana kupnjom preko web shopa!

Tekst: Marija Novak, Bio svijet

Preporuka

Zatvori