Preuređeni hotel Bellevue u Orebiću ovog proljeća otvara vrata

bellevueorebic5

Transformacija hrvatske obale u sve privlačniju i sve kvalitetniju turističku destinaciju, koja osim savršene prirode, ima i privlačan hotelski smještaj, ne staje. Broj sve luksuznijih i modernijih hotela na Jadranu raste iz godine u godinu, a sa svakim novim hotelom ističu se i nove hit destinacije za ljetovanja i odmore.

bellevueorebic10

Ovog će proljeća u Orebiću na Pelješcu jedan prekrasan hotel otvoriti svoja vrata i svrstati grad na listu poželjnih jadranskih destinacija. U potpunosti preuređen hotel Bellevue, građen je 30-ih godina 20. stoljeća zbog čega i danas odiše čarobnim ozračjem i sentimentom prošlosti no u moderniziranom paketu. Smješten na samoj obali 10 minuta hoda udaljen od centra grada, pruža savršen pogled na grad Marka Pola, prekasnu Korčulu, njene kule i zidine te pelješki kanal. S obzirom na lokaciju koja hotel Bellevue udaljuje od klasične gradske vreve te smještaj u srcu mediteranskog okruženja, između šume i pelješkog kanala, hotel je stvoren za opuštajući odmor.

bellevueorebic11

Savršena lokacija, kategorizacija četiri zvjezdice i uređenje interijera koju potpisuje jedan od najpoznatijih hrvatskih dizajnera interijera Duje Kaliterna, garancija su savršenog odmora. Hotel se sastoji od 39 smještajnih jedinica, od čega je većina izvedena kao prostrane luksuzne sobe te jednog predsjedničkog apartmana. Hotel će sadržavati i dva restorana, piano bar, beach club i vanjski bazen. Preuređuje se i velika lounge terasa te joj se vraća stara balustrada, srušena prilikom ranijih preuređenja. Hotel ipak zadržava svoj karakterističan vanjski izgled, a to je kardinalsko crvena boja fasade, po kojoj je prepoznatljiva silueta zgrade koja izlazi iz šume borova i čempresa.

Restoran

Hotel je uređen u modernističkom stilu s prizvukom nekog starog vremena. Arhitekti koji su bili zaduženi za projekt arhitektonskih zahvata i redizajna, zamislili su orebićki Bellevue kao kombinaciju modernog i klasičnog dizajna. Za uređenje su korišteni najfiniji prirodni materijali, a ono što se posebno ističe su zidovi u obliku jedara u restoranu i baru što pokazuje jasnu inspiraciju uređenja. Naime, motivi stiliziranih jedara koji se ponavljaju u interijeru, inspirirani su starim jedrenjacima kojima se ponosio Orebić kao slavni kapetanski grad.

bellevueorebic9

bellevueorebic8

Boje koje prevladavaju inspirirane su Dalmacijom i morem, tako je tu morsko-plava, boja pijeska, svijetlo bež i bijela, ali i detalji zlatne koji vuku inspiraciju iz slavne prošlosti bogate Dalmacije. Jedini odmak od jednostavnosti koja se proteže kroz cijeli interijer su keramičke pločice s bogatim uzorkom, kakve su se nekoć koristile.

bellevueorebic7

Uređen po najsuvremenijim hotelskim standardima ovaj hotel ima sve što modernom putniku treba, a u svojem kompleksu ima i beach lounge bar u kojem se tijekom dana gosti mogu opuštati.

Orebić i Pelješac tako su konačno dobili luksuzan hotel kakav zaslužuju. Brojni će gosti ovo ljeto moći uživati u turama po nevjerojatnim pelješkim vinarijama, atraktivnim biciklističkim stazama koje krije prekrasan Pelješac, gastronomiji i kulturi prekrasne Korčule koja se nalazi na samo 10 minuta vožnje brodićem te jednoj od najboljih europskih lokacija za surfanje – Vignju i sve to dok borave u luksuznom novoobnovljenom hotelu Bellevue.

bellevueorebic2

bellevueorebic3

bellevueorebic4

bellevueorebic6

0