Prestižna nagrada za hrvatsku
gastro blogericu

Ana-Marija Bujić, koju ste možda već upoznali putem poznatog bloga Da mi je nešto slatko, puno je više od gastro blogerice. Ona je i jedan od “krivaca” zaslužnih za otvaranje Pantarula koji je zauzeo prvo mjesto među dubrovačkim restoranima na TripAdvisoru, a napisala je i odličnu kuharicu “What’s Cooking in Dubrovnik” koja na engleskom jeziku približava tradicijske recepte Grada svima koji su ih željni sami isprobati.

anamarija1

Upravo je ta kuharica ovih dana osvojila drugu nagradu za najbolju svjetsku kuharicu gastro blogera, a to nije mala stvar. Naime, Gourmand International nagrade dodjeljuju se kuharicama napisanim u cijelom svijetu u uistinu mnogo kategorija koje pokrivaju sva tematska područja i svojevrstan su ekvivalent “gastro Oscara”. Nagradu je osnovao Edouard Cointreau, potomak loze Cointreau poznate po proizvodnji likera od naranče, a svake godine odabiru se najbolji u svojim poljima. Nakon nominacije za Najboljeg ženskog chefa i Najbolju blogersku kuharicu uslijedila je nagrada za potonju kategoriju, a ako vas zanima vizualni djelić knjige online isječak “What’s Cooking in Dubrovnik” prelistajte ovdje.

No nagrade za hrvatsku gastro scenu tu ne staju. Christian Cabalier dobio je nagradu za najbolju mediteransku kuharicu i knjigu “Bistro Apetit” s receptima iz istoimenog restorana koja se našla na trećem mjestu u svojoj kategoriji.

apetit

Tko je sve na prestižnom i opširnom popisu iz cijelog svijeta, možete pogledati ovdje.

Učitati još
Zatvori