Prestižna nagrada za hrvatski studio Brigada

German Design Council objavio je danas rezultate natjecanja Iconic Awards, a među laureatima je i hrvatski studio Brigada. Brigadin je tim osvojio nagradu u kategoriji korporativnih interijera za koncept kreativnog i ekonomičnog uredskog prostora agencije Bruketa&Žinić OM na zagrebačkoj Zavrtnici, u nekadašnjoj tvornici toalet papira.

brigada8

Iconic Awards prvo je neutralno međunarodno natjecanje fokusirano na interakciju arhitekture i dizajna kao disciplina, razmatrajući njihovu integraciju u urbanom, kulturnom i ekonomskom kontekstu. Tako su Iconic Awards žiriju, osim građevine kao takve, jednako važni i detalji, materijali, dorade te način na koji prostor komunicira poruku. Nagrađuju se ‘ikoničke’ strukture koje su rezultat balansirane interakcije između različitih disciplina.

brigada7

Tako su među nagrađenim projektima ovog natjecanja do sada bili crkva u St Moritzu, trgovina legendarnog Isseya Miyakea u Tokiju, muzej suvremene umjetnosti Stedelijk u Amsterdamu, hvaljeni ruski paviljon na Venecijanskom bijenalu 2012., autobusne stanice koje su u austrijskom selu Krumbach izradili umjetnici, BMW-ova brend trgovina u Parizu, adaptacija londonske King’s Cross stanice i drugi.

brigada3

Organizator natjecanja je German Design Council, institucija sa 60 godina tradicije u promicanju cjelovitog pristupa dizajnu, koju je pokrenuo njemački Bundestag, a financira ga njemačka industrija. U žiriju su bili ugledni predstavnici iz područja arhitekture, dizajna interijera i brend komunikacija, što samo naglašava veliku važnost nagrade u svijetu dizajna i arhitekture. Čestitke Brigadi!

brigada4

brigada6

brigada5

brigada2

brigada1

0